Poliţiştii sătmăreni au amendat zeci de operatori economici care nu respectă obligaţiile privind cazarea turiştilor | Informaţia Zilei

Poliţiştii sătmăreni au amendat zeci de operatori economici care nu respectă obligaţiile privind cazarea turiştilor

Scris de Matei Larisa, 09 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 40 de operatori economici au fost verificaţi ieri, 8 august, în cadrul unei acţiuni organizate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pe raza judeţului Satu Mare.

În 8 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, beneficiind de sprijinul inspectorilor din cadrul I.T.M. Satu Mare şi a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare, în vederea eficientizării activităţii de prevenire si combatere a fenomenului evazionist ce se manifesta cu precădere în domeniul turismului, cât şi în domeniul agroalimentar, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menţionate, pe raza judeţului Satu Mare.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi şi verificaţi 47 de operatori economici care administrează structuri de primire turistice, cu privire la modul de respectare a obligaţiilor impuse de actele normative în materie cu prilejul cazării turiştilor, precum şi a obligaţiei legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri sau servicii.

Ca urmarea a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.000 lei, din care 6 sancţiuni la HG 237/2001 privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structurile de primire turistice, 11 sancţiuni la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 sancţiuni la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, 5 sancţiuni la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1.037 lei. Au mai fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9 600 lei de către inspectorii comisariatului pentru protecţia consumatorilor ca urmare a nerespectării dispoziţiilor OG 21/1992.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517