Poliţiştii de frontieră, pregătiţi pentru Festivalul UNTOLD

În contextul desfăşurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj, poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi să asigure un control eficient şi operativ la intrarea în ţară, dar şi pentru detectarea substanţelor psiho-active, contribuind la acţiunile preventive derulate de structurile MAI pe această linie de activitate, ne informează IJPF Satu Mare.

 


Astfel, în PTF Petea, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie, va participa începând de miercuri, 3 august, şi echipajul canin al Poliţiei de Frontieră. Acesta este format din poliţist de frontieră şi câinele de serviciu specializat în detectarea substanţelor psiho – active şi este prezent în permanenţă la misiunile de supraveghere şi control de la frontieră.

Totodată, în punctele de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale, cu operativitate, ca timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, dar efectuând controlul de frontieră corespunzător cetăţenilor români, UE sau străini care intră în ţară în această perioadă de timp.

Reamintim că introducerea sau scoaterea din ţară de substanţe psihoactive în/din România, reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii (art. 3, alin. 1 din Legea nr. 143/2000).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517