Poliţişti de frontieră înjuraţi şi ameninţaţi în Maramureş! Au oprit un transport ilegal de lemne

În 21 iunie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice. În cadrul acţiunii, în jurul orei 07.00, în localitatea Borşa, în parcarea din zona Vârful Prislop, poliţiştii au depistat un autocamion înmatriculat în România, încărcat cu material lemnos, care staţiona cu motorul pornit.

La observarea poliţiştilor de frontieră, şoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba. Deşi poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta şi-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop.

Poliţiştii au solicitat conducătorului auto să se legitimeze şi să prezinte documentele de însoţire a materialului lemnos, moment în care şoferul s-a închis în cabina autocamionului şi a trecut la ameninţări. Pe timpul intervenţiei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care şoferul a deschis portierele şi a devenit recalcitrant. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Borşa pentru o evaluare medicală.

Din primele verificări, s-a constatat că nu există aviz de însoţire a mărfii pentru transportul de material lemnos. La faţa locului a apărut o a doua persoană, cetăţean român, care a adresat ameninţări cu moartea poliţiştilor de frontieră.

În momentul în care colegii noştri au procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vişeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenţionat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În maşina de teren se afla şi o armă de tip air soft. La locul evenimentului au fost chemat un echipaj de politie din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa. Un agent din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vişeu de Sus, stabilindu-se că maşina era încărcată cu 9,85 mc material lemnos.

În cauză se fac cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj, fiind totodată aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru transport de material lemnos fără documente de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus.

Abonează-te acum Online!
  1. BULA a spus: 22 iunie 2022, ora 19:59

    Toti 3 la ani grei de puscarie sa se invete minte si alti Hoti ca nu ei fac legea in ROMANIA confiscarea masinilor .ALLLO JUSTIA se aude !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517