20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Politicianul cu trei nume

Scris de Dumitru Păcuraru, 01 august 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

“Mă înţeleg perfect cu Dragnea de când nu ne mai vorbim”. Demnă să intre în dicţionarul înţelepciunii, noua strategie de comunicare a fost descoperită de Victor Ponta. Tăcerea poate fi de aur, dar nu în politică. Aici, cine tace poate fi filosof la el acasă. Un politician care nu vorbeşte în public, şi pentru public prin mijloacele de comunicare în masă, este un nonsens. Prima datorie a unei persoane publice este să comunice. Fără comunicare nu există transparenţă, una dintre regulile de bază într-o societate deschisă, democratică.

Spre deosebire de alţi politicieni, în loc să se certe, Dragnea şi Ponta au ales să nu-şi vorbească. Să ne imaginăm că  Alina Gorghiu şi Vasile Blaga ar recurge la aceeaşi metodă. Poate că nici nu-şi vorbesc. Poate că doar apar în public împreună, stau unul lângă celălalt, spune fiecare ce are de spus, fără să comunice între ei. Teoria este foarte plauzibilă.

Cei doi lideri care îşi împart puterea în PNL au idei şi preocupări atât de diferite încât par că nu-şi vorbesc deloc. Alina spune că dacă PNL va intra în alianţă cu PSD ea îşi va da demisia. Vasile Blaga nu spune aşa ceva. Alina Gorghiu îl invită pe Dacian Cioloş, şi pe alţi miniştri tehnocraţi, să intre în PNL, în timp ce Vasile Blaga nu le face aceeaşi invitaţie. Nu demonstrează asta că nu-şi vorbesc?

Dar să vedem ce şi-ar spune unul altuia Dragnea şi Ponta dacă şi-ar vorbi. Fostul premier i-ar putea aduce aminte lui Liviu Dragnea că rezultatele obţinute de PSD la locale se datorează rezultatelor bune ale guvernului condus de el. I-ar putea reproşa că l-a menţinut în partid, deşi are o condamnare la închisoare cu suspendare.

În sfârşit, l-ar putea avertiza că dacă  va continua să-l marginalizeze, colo mai spre toamnă, s-ar putea să încerce să-şi ia partidul înapoi. Sau să rupă o bucată din el, formând o nouă formaţiune politică, de stânga. Într-adevăr, cam de mult timp nu s-a rupt o facţiune din PSD. De la plecarea grupului condus de Gabriel Oprea. Grup care a avut un rol determinant în formarea unei majorităţi în jurul PDL.

Mai greu este să intuim ce i-ar putea spune  domnul Dragnea lui Victor. Aşa-i spune şi în public, Victor. Ca să arate că sunt foarte apropiaţi, că sunt intimi. Ca să-l jignească, ne aducem aminte că preşedintele Băsescu îi spunea “ Victor Viorel Ponta”. Accentul era pus pe “Viorel”.

Acel al doilea nume era elementul de minimizare. Mare diferenţă între modul de apelare al lui Băsescu şi al lui Dragnea. În concluzie Victor, Victor Ponta şi Victor Viorel Ponta sunt trei lucruri diferite, trei persoane într-una singură. Victor este pentru prieteni. Victor Ponta pentru persoane neutre, iar Victor Viorel Ponta pentru duşmani.

Descoperim însă că Liviu Dragnea, deşi se poată duşmănos faţă de fostul său şef de guvern şi de partid, îl apelează cu numele destinat prietenilor. Care să fie personajul adevărat dintre cele trei? Care este  apelativul potrivit care îl desemnează şi îl caracterizează pe omul politic cunoscut îndeobşte sub numele de Victor Ponta? A devenit liderul celui mai mare partid din România la o vârstă atât de fragedă încât se mira şi el însuşi.

A realizat una dintre cele mai de succes alianţe politice, USL. A condus guvernul USL şi a reuşit să rămână la guvernare şi după ieşirea PNL de la guvernare. Are un palmares mai consistent decât Liviu Dragnea. Puşi faţă în faţă, care dintre ei este “uzurpatorul”?

Nu ştim cum se va încheia lupta dintre cei doi. Din punctul de vedere al PNL, şi al preşedintelui Iohannis, care dintre ei este adversarul cel mai periculos?

Abonează-te acum Online!