00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

Politică, mazăre şi rapiţă

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

PSD contabilizează producţiile record. “Cea mai mare producţie din istoria acestei ţări la rapiţă, mazăre, grâu şi secară…” Aşa prezintă Liviu Dragnea producţia agricolă din acest an. Producţia s-ar datora subvenţiilor date la timp şi irigaţiilor. Prezentate de la marginea unui lan de grâu, realizările agriculturii româneşti nu pot fi negate decât dacă sunt raportate la veniturile celor care muncesc în agricultură. De asemenea, producţia autohtonă nu se vede în magazinele mari în care marfa vine din import într-o cantitate invers proporţională cu produţia record anunţată de preşedintele PSD. Să vedem cum va fi valorificată superior.

Premierul Mihai Tudose are o abordare diferită. Dar nu faţă de producţia agricolă, ci faţă de profiturile şi pierderile băncilor. Au fost depistate 18 bănci străine care de 3-4-5 ani înregistrează pierderi an de an. Ca să nu plătească impozite la stat, concluziţionează Tudose şi cere ANAF-ului să demareze un control.

Puse faţă în faţă, cele două abordări dau o idee despre modul în care PSD înţelege să comunice. Pe de o parte se laudă cu realizări care dau bine statistic, pe de altă parte se preface că pune ordine în economie. Aşa s-a prefăcut că desfiinţează pensiile nesimţite, aşa s-a prefăcut că pune multinaţionalele la colţ sau că se va munci pe rupte în parlament, în guvern, în adminstraţia publică în general.

Lumea se lasă păcălită. Cum nu există o alternativă la actuala guvernare, şi nu doar la modul acesta de a adminstra ţara, ci şi la felul de manifestare publică a unui partid, PSD a rămas singur în spaţiul public. Replicile opoziţiei sunt atât de slabe încât nu mişcă niciun fir de pai. Sobrietatea căutată a lui Ludovic Orban nu are substanţă. Criticile sale care se vor virulente sunt locuri comune. PNL cere demisia ministrului de Transport. Dar tocmai acestuia îi dăduse un avertisment primul ministru Tudose.

Opoziţia este este mereu cu doi paşi în spate. Preşedintele Iohannis pare străin. De când s-a lâncezit subiectul corupţiei nu mai are nimic interesant de spus.

În aceste condiţii Liviu Dragnea are drum deschis, fără obstacole, spre producţiile record de rapiţă şi mazăre. Apoi unde s-a văzut ca un premier să fie mai critic la adresa propriului guvern decât opoziţia? PSD şi-a creat propria opoziţie, evident controlată. Seamănă cu autocritica din timpul regimului comunist.

Finalitatea este previzibilă. PSD îşi pregăteşte pilonii pentru viitoarea platformă electorală. Se bazează în principiu pe acelaşi lucru ca în campaniile electorale din 2016: creştere economică şi majorarea salariilor şi pensiilor. A lăsat liber un culoar pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, pe care PNL nu-l ştie exploata. Aparent, ALDE ocupă această nişă, însă ca în timpul USL, partea liberală a guvernului nu se vede. ALDE alunecă spre stânga fără să-şi facă procese de conştiinţă. La vremea lui, Crin Antonescu a intuit pericolul care ameninţă PNL dacă stă în umbra PSD şi s-a retras din USL. Călin Popescu Tăriceanu ştie că salvarea ALDE depinde exclusiv de alianţa cu PSD. Mai rămâne doar să numere şi el kilogramele la hectar obţinute datorită politicii înţelepte a partidului.

PSD-ALDE este un tip de alianţă perfidă. PNL este o formaţiune autistă. USR este un joc copilăresc de-a politica. PMP se prăbuşeşte odată cu mitul celui ce părea să fie marele om politic Traian Băsescu. UDMR nu ştie cum să profite de centenarul României pentru a strânge în jurul lui electoratul maghiar. Dată fiind natura acestei opoziţii, Liviu Dragnea îşi poate permite să numere boabele de mazăre obţinute în urma irigaţiilor şi subvenţiilor acordate de PSD.

Abonează-te acum Online!