Pogăcele cu miere | Informaţia Zilei

Pogăcele cu miere

Ingrediente:

400 g de făină, 150 g zahăr pudră, 60 g margarină, 2 ouă, 3 linguri de miere, o lingură rasă de scorţişoară pudră, un vârf de cuţit de cuişoare măcinate fin, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar şi, nuci, migdale, sau eventual 100 g de ciocolată fără cremă, pentru ornat.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă bine, se frământă, apoi se acoperă şi se lasă circa o oră să stea la temperatura camerei. După o oră se întinde aluatul la circa 1 cm grosime şi se decupează cu un pahar. Se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt, apoi se unge cu ouă. Se coace la cuptor preîncălzit. Atenţie, se coace foarte repede! Se poate orna înaite de a fi pusă la cuptor, cu bucăţi de nuci, sau de migdale, ori după ce s-a copt, cu zahăr pudră, pastă de zahăr cu lămâie, sau eventual ciocolată topită. Aşezate într-o cutie, pogăcelele cu miere se pot păstra mai multe luni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345