Ingrediente:
400 g de făină, 150 g zahăr pudră, 60 g margarină, 2 ouă, 3 linguri de miere, o lingură rasă de scorțișoară pudră, un vârf de cuțit de cuișoare măcinate fin, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar și, nuci, migdale, sau eventual 100 g de ciocolată fără cremă, pentru ornat.
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă bine, se frământă, apoi se acoperă și se lasă circa o oră să stea la temperatura camerei. După o oră se întinde aluatul la circa 1 cm grosime și se decupează cu un pahar. Se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, apoi se unge cu ouă. Se coace la cuptor preîncălzit. Atenție, se coace foarte repede! Se poate orna înaite de a fi pusă la cuptor, cu bucăți de nuci, sau de migdale, ori după ce s-a copt, cu zahăr pudră, pastă de zahăr cu lămâie, sau eventual ciocolată topită. Așezate într-o cutie, pogăcelele cu miere se pot păstra mai multe luni.
Fii primul care comentează