Image 1
Image 2
Pogacele cu afine
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pogacele cu afine
Pogacele cu afine

Pogacelele cu afine, pastrate intr-o cutie metalica inchisa se poate depozita chiar mai multe saptamani.

Ingrediente:

– 300 g de faina,

– 200 g de unt,

– 80 g zahar,

– 100 g ciocolata menaj,

– un pliculet de zahar vanilat,

– 120 g de afine deshidratate ori 150 g de afine proaspete sau compot strecurat,

– un galbenus de ou,

– o lingurita de moca scortisoare pudra,

– 100 ml de lichor crema de whisky sau de afine.

Mod de preparare:

Se amesteca untul si zaharul, pana cand formeaza o crema spumoasa, apoi se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se amesteca faina si scortisoarele, apoi se adauga la compozitia anterior preparata si se adauga si ciocolata sfaramata bucatele. Daca folosim afine deshidratate, acestea se fierb 2-3 minute in lichior si se racesc, iar daca fructele sunt proaspete, se lasa sa stea circa o ora – doua in lichior si se amesteca cu aluatul. Se acopera bine cu folie elastica si se lasa circa o ora la frigider. Dupa ce se scoate din frigider se formeaza ghemulete, apoi se apasa usor, la grosime de circa un cm, cu grija, sa nu se sparga boabele de afine. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, circa 15-18 minute, la temperatura de 180 grade C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.