Image 1
Image 2

Poetul Felician Pop şi-a lansat volumul de eseuri “Turn desfrunzit”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lansare de carte Felician Pop

Vineri, 19 septembrie, la Turnul Pompierilor din Satu Mare, a avut loc o lansare inedită de carte. Este vorba despre tomul “Turn desfrunzit”, semnat de poetul, eseistul, gazetarul, prozatorul şi omul de cultură Felician Pop.

Despre acest volum lansat într-un cadru neconvenţional au vorbit printre alţii: Adrian Ştef, Mircea Maior Ciocan, Marcela Papici, Voicu D. Rusu, Kereskenyi Sandor, Aurel Pop, Robert Laszlo, Cornelia Bălan Pop, Virgi Enătescu, Aurel Ţenţ ş.a. Moderatorul acestei lansări de carte a fost profesorul, poetul, omul de televiziune Teodor Curpaş.

Cuvinte de apreciere la adresa cărţii şi a autorului

Vorbitorii au subliniat personalitatea complexă a autorului, fiind un bine cotat poet, prozator, eseist, gazetar, nu în ultimul rând, un deosebit promotor al culturii locale pe plan intern şi chiar internaţional. Cartea supusă atenţiei publice include 115 tablete, în care sunt surprinse ipostaze ale vieţii de zi cu zi.

Demersul scriitoricesc pare a fi greu de încadrat într-unul din genurile literare cunoscute. Totuşi, au fost opinii potrivit cărora este vorba despre eseu, fiind oarecum o tentativă de reabilitare a povestirii. Temele majore ale eseurilor din acest volum sunt atât cu tentă culturală, cât şi socială. Sunt prezentate şi o serie de personalităţi culturale de talie naţională.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de sâmbătă, 20 septembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

SCRIITORI ROMÂNI

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

Colocviul Național Nicolae Breban, un eveniment de anvergură culturală la Sala Perpessicius, marchează celebrarea a 90 de ani de viață ai scriitorului Nicolae Breban, reunind personalități literare și academice de seamă, printre care și scriitorii sătmăreni Dumitru Păcuraru și George Vulturescu, pentru a discuta și omagia opera și influența acestuia în literatura română.