Image 1
Image 2

Poetul Aurel Pop a decedat la vârsta de 70 de ani

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poetul Aurel Pop a decedat duminică la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut în mediul online de mai mulți oameni de cultură.

“Ne-a părăsit un Prieten adevărat, un Om bun, cu suflet mare. Golul pe care l-a lăsat nu poate fi umplut! Dr. AUREL POP, poet, publicist, editor, director al Editurii Citadela, fondator al revistei „Mărturii culturale” ne priveşte de-acum dintre stele, câştigându-şi „eternitatea prin poezie” dar şi prin numeroasele volume care îi poartă semnătura, fie în calitate de autor, fie în cea de editor. Drum lin, dragă Aurel! Condoleanţe familiei greu încercate!”, a scris Marta Cordea pe facebook.

“O seară tristă. A plecat la cele veșnice neobositul editor dr. Aurel Pop. A fondat și a ținut în viață mai multe publicații sătmărene. Poet talentat, membru al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, se apropia de aniversarea a 71 de ani. A lăsat în urmă multe-multe regrete. A fost un om de ispravă, un om al cărții, așa cum îl arată și imaginea ce însoțește acest text. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, spune Viorel Câmpean.

Născut pe 22 noiembrie, în urmă cu 70 de ani, Aurel Pop a fost scriitor, poet, critic literar, doctor în istorie, coordonator de revistă culturală. S-a născut în judeţul Maramureş, dar s-a naturalizat sătmărean. Este autorul mai multor volume de poezie şi de critică literară.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2 comentarii

  1. A ajutat mulți sătmăreni să-și publice cărțile în editura Citadela. Îl durea nedreptatea făcută foarte des în finanțarea culturii sătmărene! A avut ambiția de a studia și progresa. S-a luptat mulți ani cu boala, cu demnitate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Drum lin, în Lumină!

Lasă un răspuns

REVISTA ACOLADA

Au apărut numerele 11 și 12

Cronica literară semnată de Gheorghe Grigurcu în nr. 12 al revistei este dedicată unuia din colaboratorii de bază ai „Acoladei” încă de la primul ei număr, apărut în octombrie 2007. „Activitatea infatigabilă, scrupulul observației, cultul detaliului constituie pentru Constantin Călin premisele favorabile ale unor atitudini critice.