Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Podarul din Pomi caută un avocat curajos să-l reprezinte în lupta lui cu ANAF-ul

Scris de Adriana Tivadar, 25 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bacul de la Pomi

Bacul de la Pomi

Iată că după aproape o săptămână, cât a trecut de la momentul în care doi inspectori ANAF au descins la bacul lui Ioan Coţ din Pomi şi l-au amendat pe acesta cu 12.500 lei fiindcă nu avea casă de marcat la malul Someşului şi dădea clienţilor doar bonuri fiscale, bacul a fost repus pe apă în cursul zilei de miercuri, 24 mai. Momentul a fost mult aşteptat de localnicii care au terenuri agricole dincolo de malul Someşului, dar şi de cei care scurtau adesea drumul spre Seini sau Satu Mare. 

De o zi întreagă a fost nevoie pentru ca ultimul bac funcţional din judeţul Satu Mare să fie pus din nou pe apele Someşului. Mai mulţi oameni au contribuit la acest lucru, însă să nu credeţi că a fost atât de uşor. Puntea care cântăreşte câteva tone a putut fi mişcată doar cu ajutorul a trei tractoare şi cu forţa mai multor oameni din sat.

Singura punte de legătură între Seini şi Pomi

Efortul a meritat, sunt de părere oamenii, fiindcă bacul reprezintă pentru ei o punte de acces între localităţile Seini şi Pomi, rapidă şi ieftină. Pentru a trece Someşul cu bacul lui Ioan Coţ, o persoană plăteşte 2 lei, iar două persoane care doresc să treacă şi căruţa cu ei peste Someş scot din buzunar 6 lei. Un şofer achită 8 lei pentru a trece autoturismul peste Someş, iar dacă maşina are remorcă atunci plăteşte 10 lei. Pentru o dubiţă se percepe o taxă de 12 lei, iar pentru una încărcată 15 lei. Tot 15 lei sunt percepuţi şi pentru transportul unui tractor, greutatea maximă admisă pe bac fiind de 7 tone.

În căutarea unui avocat

Podarul din Pomi a plătit deja amenda, care achitată în 48 de ore s-a redus la jumătate, conform legii, şi până să îşi recupereze pierderea mai trebuie să muncească mult şi bine, asta dacă nu va acţiona în judecată măsura luată de ANAF, care l-a amendat fără niciun avertisment în prealabil. Podarul s-a interesat în acest sens, s-a consultat cu mai mulţi avocaţi, care i-au garantat că va câştiga şi îşi va recupera prejudiciul dacă va da ANAF-ul în judecată. Însă problema este că niciun avocat, deocamdată, nu este suficient de curajos încât să-i reprezinte cauza în instanţa de judecată.

„Nimeni nu are curaj să se ia în piept cu ANAF-ul. Le este frică că dacă mă vor reprezenta pe mine după aceea vor bate inspectorii şi la uşile lor”, spune cu mâhnire baciul Coţ.

Poate că totuşi în perioada următoare vreun avocat brav va cuteza să-l reprezinte pe podar în instanţă şi chiar să câştige procesul. 

Abonează-te acum Online!
  1. gheorghe a spus: 25 mai 2017, ora 17:37

    Cum adică avocat curajos? Deci ca să apere o persoană amendată ilegal avocaţii au nevoie de curaj? TRAGIC!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.