00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

Poate fi comparată situaţia din Grecia cu cea din România?

Scris de Mihai Ghenceanu, 07 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Referendumul din Grecia

Referendumul din Grecia

Cu mici excepţii, printre care se află şi fostul preşedinte Băsescu, nu se compară la modul catastrofal situaţia României cu a Greciei.

Desigur, Băsescu spune că am scăpat de intrarea în insolvenţă din cauza ajutării salariilor. Nu-şi mai aduce aminte că  exact în aceeaşi perioadă se luau cu sacii milioanele de euro de la despăgubiri. Uită, de asemenea, că s-au făcut investiţii pe lucruri inutile. Aici se pare că se asemănă cu actualul guvern. Se duc şi acum puţinii bani de investiţii pe obiective care nu crează locuri de muncă pe termen lung.

   Că are sau nu dreptate, cert este că fostul preşedinte se profilează ca un opozant foarte activ la adresa guvernului PSD. Critică măsurile luate de guvern considerându-le pomeni electorale.

Guvernul Ponta a strâns bănuţii de la investiţii pentru a acoperi plăţile pentru majorarea salariilor, a  dublării alocaţiilor pentru copii sau altpr ajutoare sociale. Pe scurt, Traian Băsescu vrea să scoată în evidfenţă caracterul populist  al măsurilor luate în ultimele luni de guvernul PSD. Din acest punct de vedere se poate face o apropiere între Grecia şi România.

Poate fi comparată situaţia din Grecia cu cea din România?

 

Abonează-te acum Online!
 1. ardeleanul a spus: 12 iulie 2015, ora 11:13

  Greci sant niste puturosi!!Comparatia intre greci si romani este urmatoarea:Greci nu muncesc si sant platiti,iar romanii muncesc si nu sat platiti!!!

 2. D-REX a spus: 08 iulie 2015, ora 09:16

  TIPROS = ORBAN=PONTA

  Pensii mari,salarii mari , munca putina.
  Nu se poate trai numai din turism.

 3. Eugen va supune atentiei !. a spus: 08 iulie 2015, ora 08:16

  GRECII AU DAT O LECŢIE EUROPEI !

  1. Guvernul Tsipras a dat un sah democratic Europei prin acest Referendum. Practic, grecii au votat, peste 60%, ca nu sint de acord cu masurile extrem de dure de austeritate cerute de finantele UE.

  2. De fapt, soarta poporului grec este sigur una de austeritate, dar grecii doresc o aminare de 5-7 ani ! Aici se da marea lupta! UE vrea totul acum, Tsipras a propus ca masurile dure sa fie esalonate! Ce inseamna citiva ani pentru salvarea unui neam si a unei tari? Nimic.

  3. Din cele 320 de miliarde de euro datorii, 80% facute de guvernele iresponsabile ale Greciei de pina la Tsipras, majoritatea sint facute din lacomia Bancilor Europene si din obligatiile Greciei pentru inarmare!

  4. Nu poporul grec a facut aceste datorii asa cum nu poporul roman a ajuns la peste 100 de miliarde de euro datorii! Banii nu au ajuns in buzunarele popoarelor ci in conturile politicienilor corupti, bine sustinuti de catre Mafia Lovelelor!

  5. Cica poporul grec e vinovat de cum a votat in ultimii 30 de ani! Ok, dar nu cumva Marile Finante au finantat politicienii greci corupti si mass media care i-a manipulat pe oameni?!

  6. De ce sa fie obligat Guvernul Tsipras sa plateasca toata aceasta coruptie internationalizata a guvernelor precedente in conditiile dictate de Marile Finante?! Tsipras nu a spus niciodata ca Grecia nu isi va plati datoriile! Dar a cerut un calendar care sa nu infometeze poporul grec! Ce o fi rau in asta?!

  Da, grecii se fac vinovati ca au pus botul la toate promisiunile mincinoase si la toate pomenile electorale ale guvernelor precedente, puternic sustinute de lacomia bancara europeana! Dar pentru acest pacat nu poate fi stearsa Grecia de pe harta Europei! Fiindca atunci urmeaza italienii, spaniolii, portughezii si chiar romanii! Pai nu Marile Finante Bancare au bagat bani in presa si televiziuni ca sa ademeneasca oamenii sa-si ia credite cu buletinul?!

  Escrocheria bancara este flagelul ultimilor 30 de ani! Mafia Bancara a pacalit zeci de milioane de europeni si zeci de guverne cu oferte otravitoare si acum vrea sa-si recupereze banii pe seama „stergerii” unor popoare din istorie!

  Nu voi intra in amanunte complicate dar, ca sa intelegem simplu despre ce e vorba, trebuie spus ca Grecia a cerut o amarita de esalonare pe 5-7 ani a efortului financiar impus de Marii Creditori! Cred ca FMI poate astepta citiva ani, macar pentru pacatele acestei institutii care a pus pe butuci zeci de tari si popoare prin „specialistii” de serviciu!

  Stiu ca e greu sa intelegeti, avind in vedere uriasa manipulare din presa de rahat din Romania. Dar sa stiti ca grecii nu sint nici mai rai si nici mai buni ca romanii sau alti europeni. Coruptii lor, DA, sint la fel ca ai nostri, dar asta nu inseamna ca un popor intreg trebuie condamnat la exterminare!

  Sa fiti iubiti!
  Radu Moraru

 4. Gaudeamus Igitur a spus: 07 iulie 2015, ora 16:39

  Cum altfel sa incerce? Vanzand porturi si aeroporturi Rusiei? :)))) Romanii nu sunt la fel de lenesi precum grecii, noroc ca are IT-sti buni, care aduc o gramada de bani la stat… cam acolo se face diferenta.

 5. cristi a spus: 07 iulie 2015, ora 16:18

  Poate fi comparata Grecia cu Romania, dar nu si grecii cu romanii. Romanii lingai la UE si FMI, grecii au aratat caci se poate incerca si altfel de cum vor creditorii.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.