PNL vrea recunoaşterea sporturilor electronice

Parlamentari PNL au depus un proiect de lege pentru recunoaşterea sporturilor electronice în România şi dezvoltarea activităţii de E-Sports la fel ca ramurile sportive clasice, informează Tineretul Naţional Liberal (TNL).

“La nivel naţional există peste 8.000 de jucători amatori şi profesionişti, aproximativ 50 de cluburi, 4 competiţii naţionale, 10 manageri, 50 administratori, 80 designeri, 15 social-media manageri, 15 antreprenori, 20 de analişti şi o serie de influenceri care lucrează în industria E-Sports”, informează sursa citată.

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal, Mara Mareş (foto), consideră că “sportul electronic este o activitate ce poate aduce multe beneficii angajatorilor, angajaţilor şi producătorilor de jocuri din România”.

Deputatul PNL Alin Ignat, iniţiatorul propunerii legislative apreciază că, “este momentul să oferim un statut legal jucătorilor, cluburilor şi organizatorilor de competiţii de gaming”.

Prin acest proiect, iniţiatorii propun recunoaşterea sporturilor electronice, stabilirea cadrului legislativ cu privire la activităţile prin care se desfăşoară sporturi electronice în România şi drepturile de care se bucură persoanele implicate în industria E-Sports.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517