Image 1
Image 2

PNL şi USR au atacat la CCR legea privind imunitatea judecătorilor constituţionali

Sigla Informatia Zilei
PNL şi USR au contestat la Curtea Constituţională legea care oferă superimunitate judecătorilor CCR. Iniţiatorii afirmă că Parlamentul a încălcat principiul constituţional al înfăpuirii justiţiei şi că judecătorii CCR ar fi percepuţi drept "super-cetăţeni".
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PNL şi USR au contestat la Curtea Constituţională legea care oferă superimunitate judecătorilor CCR. Iniţiatorii afirmă că Parlamentul a încălcat principiul constituţional al înfăpuirii justiţiei şi că judecătorii CCR ar fi percepuţi drept “super-cetăţeni”.

„Partidul Naţional Liberal a înregistrat astăzi, 23 februarie a.c., sesizarea de neconstituţionalitatea asupra modificărilor aduse Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. În principal, considerentele asupra neconstituţionalităţii modificărilor adoptate privesc instituirea unui regim de superimunitate atribuit membrilor Curţii Constituţionale, care se află în afara cadrului constituţional actual”, se arată într-un comunicat de presă al PNL, citat de Mediafax. 

Iniţiatorii mai arată că modificările aduse Legii de organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale au fost adoptate cu încălcarea mai multor dispoziţii constituţionale.

„Parlamentul a încălcat principiul constituţional al înfăpuirii justiţiei, instituind o imunitate extinsă, pentru judecătorii Curţii Constituţionale, cu privire la toate faptele penale comise de aceştia, atât înainte de exercitarea mandatului, cât şi în timpul exercitării mandatului, indiferent dacă faptele sunt realizate sau nu în legătură cu exerciţiul mandatului şi indiferent de forma de vinovăţie”, se arată în sesizarea depusă la CCR.

Aleşii PNL şi USR afirmă că imunitatea oferită judecătorilor Curţii Constituţionale este mai extinsă decât oricare dintre imunităţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with