00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

PNL acuză guvernul că deficitul bugetar se duce spre 5%

Scris de Vasile Andreica, 07 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Florin Cîţu (PNL): Bugetul pe 2019 va fi unul de criză, cu taxe şi suprataxe

Senatorul PNL Iancu Caracota a afirmat, sâmbătă, că Guvernul ţine secret faptul că deficitul bugetar pentru acest an este de 5%, iar prin numirea noului preşedinte al ANAF, Mihaela Triculescu, premierul Viorica Dăncilă pregăteşte “hăituirea cu amenzi a întreprinzătorilor”.

“Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanţelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ţinută încă secretă de Guvern, este de 5%”, a declarat Iancu Caroca, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX. Liberalul a adăugat că ANAF a primit ordin să îşi crească încasările în acest an cu 15%, un procent care va transforma instituţia în miliţie economică.

“Acesta este motivul întârzierii şi cauza sufocării mediului privat cu noi impozite şi taxe. Pe lângă deciziile guvernamentale care “buzunăresc” agenţii economici, Dăncilă pregăteşte, prin numirea unui nou şef al ANAF, şi hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF a primit ordin să-şi crească încasările anul acesta cu 15%, un procent îngrijorător care va transforma această instituţie în miliţie economică”, a explicat Caracota.

Florin Cîţu explică bugetul de criză

Bugetul anului 2019 va fi unul de criză, marcat de creşterea TVA, de reduceri la educaţie sau de îngheţarea salariilor şi îndemnizaţiilor pentru sectorul bugetar, susţine senatorul liberal Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

“Bugetul de AUSTERITATE este construit după ce în 2018 economia a intrat în criză, de facto, şi perspectivele pentru 2019 arată că lucrurile merg spre dezastru total”, spune senatorul.

Exemplele de măsuri de austeritate prezentate de Cîţu sunt: tăierea a 39,6 miliarde lei în 2019 de la educaţie pentru plata pensiilor speciale; tăierea punctului de pensie în ianuarie 2019 şi promit „creşterea” la sfârşitul anului; creşterea TVA, anulând reducerea TVA de la 1 ianuarie 2019 de la 19% la 18%; taxează şi reduc cu 50% profiturile sistemului financiar pentru a forţa românii să-şi retragă banii din bănci; taie 3,2 miliarde lei prin îngheţarea salariilor/indemnizaţiilor pentru sectorul bugetar; naţionalizează, de facto, Pilonul II de pensii.

“În fiecare zi se duc în emisiuni plătite unde prezintă date false încercând să acopere criza prin care trece economia”, spune Cîţu.

Senatorul prezintă şi un tabel în care alătură promisiunile PSD+ALDE pentru 2018 şi “realizările”. “Toţi indicatorii care arată deteriorarea economiei s-au înrăutăţit”. Astfel, creşterea economică reală este de 4% şi nu de 6,1%, dinamica investiţiilor faţă de anul precedent de 2,5% şi nu de 7,9%, soldul contului curent la -5,3% şi nu la -2,8%, deficitul bugetar structurat de -3,44% şi nu de -3,16%, iar rata inflaţiei pentru toate preţurile din economie de 6% şi nu de 2,1%.

Frământări la Finanţe

Tensiunea este la cote maxime în Ministerul de Finanţe, după ce primele calcule au arătat un deficit bugetar de 4,98% din PIB pentru proiectul de buget consolidat în 2019, în condiţiile încetinirii creşterii economice şi  majorării salariilor bugetarilor, notează Ziarul Financiar. Aceasta ar însemna două puncte procentuale din PIB peste limita de 3% acceptată, adică o depăşire a veniturilor de către cheltuieli cu încă 20 miliarde de lei (4,3 miliarde de euro), faţă de cele 30 miliarde de lei (6,4 mld. euro) deficit cât înseamnă 3% din PIB.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.