PlaCello ȋn Turneul “Uvertura” la Filarmonica “Dinu Lipatti”

Scris de I. Z., 05 octombrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Se spune că muzica vindecă, ne vindecă de tot ceea ce e urât şi ȋntunecat. Dar oare nu ne şi ȋmbolnăveşte? Ba da. Ne ȋmbolnăveşte de frumos, ne umple de har, deschide cele mai ȋntunecate colţuri ale fiinţei noastre, lăsând ȋnăuntru lumina şi dragostea.

Ȋn seara de duminică, 4 octombrie , Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a găzduit un astfel de concert. O demonstraţie de forţă seducătoare, sonorităţi ce ţi-au tăiat răsuflarea şi un ansamblu de patru artişti violoncelişti care precum nişte magicieni au acaparat atât sala Filarmonicii cât şi sufletele noastre atât de ȋnsetate de lumină.

Ansamblul PlaCello şi-a ȋnceput turneul “Uvertura” ȋn oraşul nostru, ȋn frumoasa noastră sală de concert.Programul lor a cuprins desigur o serie de uverturi aranjate special pentru patru violoncele. Au ȋnceput recitalul cu binecunoscutulTe Deum a lui M.A.Charpentier, urmând apoi Rinaldo a lui G.F.Handel. Cât de fermecat a fost publicul de W.A.Mozart şi Uvertura sa celebră din opera “Flautul Fermecat”. Mintea noastră a dansat mai departe pe “Lacul Lebedelor” a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Mozart urmându-i cu magnifica uvertură “Nunta lui Figaro”.

Chiar şi cu respectarea tuturor normelor de combatere şi prevenire a noului virus Sars-Cov2, publicul a respirat şi a trăit alături de cei patru artişti fiecare clipă cu o intensitate pe care doar muzica o poate oferi, pentru că muzica este dragoste, dragoste de orice e bun si frumos.

“Coţofana Hoaţă” a furat inimile auditoriului şi le-a dus cu “ForţaDestinului” a lui G. Verdi spre alte lumi. Concertul s-a ȋncheiat cu “Barbierul din Sevilla” a lui G. Rossini.

✨Mulţumim ansamblului PlaCello pentru această seară de neuitat! ✨✨Köszönjük a PlaCello együttesnek ezt a feledhetetlen estét!✨

Publicată de Filarmonica de Stat Dinu Lipatti pe Duminică, 4 octombrie 2020

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, acesta este ansamblul PlaCello, creator de muzică ȋnălţătoare. Patru artişti uniţi ȋn raţiune şi simţiri care au făcut din sala noastră de concert o oază de muzică de cea mai ȋnaltă calitate.

Filarmonica “DinuLipatti” le mulţumeşte artiştilor şi dumneavoastră, publicului, că aţi acceptat invitaţia de a petrece seara de duminică ȋmpreună. Săptămâna viitoare orchestra va urca din nou pe scenă alături de maestrul Franz Lamprecht. Joi, 8 octombrie, ora 18.30 toţi artiştii vă invită să purtaţi ȋmpreună câteva “Bijuterii Muzicale”.

Alina M.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517