17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Pizzerie din Negrești Oaș și alimentară din Satu Mare amendate de inspectorii DSVSA

Scris de Ioan Aniţaş, 08 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În această săptămână s-au realizat 98 acțiuni de control în județ

În perioada 30 august – 5 septembrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 98 acţiuni de control.

Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

În cadrul acţiunilor de verificare efectuate în această perioadă de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA s-au urmărit: respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, modul şi condiţiile de preparare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non animală, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, precum şi existenţa echipamentului de protecţie.

Şi în această săptămână continuă acţiunile de verificare, efectuate de inspectori de specialitate din cadrul DSVSA în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unităţi catering, baruri, plăcintării şi chioşcuri alimentare din judeţ. DSVSA Satu Mare desfăşoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, dar şi a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

DSVSA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi, Poliţia de Frontieră, a continuat programul de verificare, în traficul rutier şi în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor şi comerţului ilicit cu legume şi fructe, provenite din comerţul intracomunitar şi din ţări terţe.

Avertismente în piețe din Satu Mare, Botiz și Bercu

În urma acestor controale a fost supusă măsurilor de sechestru/ reţinere oficială şi confiscată cantitatea de 244,4 kg condimente, în valoare de 1.697 lei, care a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 lei, din care o amendă în cunatum de 1.200 lei în cazul unei pizzerii din Negreşti Oaş, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar cea de a doua amendă tot în valoare de 1.200 lei, unui magazin alimentar, Satu Mare, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării şi 4 avertismente pentru producători particulari din pieţele agroalimentare, din localităţile: Satu Mare – 2 , şi câte unul la Botiz, şi Bercu, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor şi a altor produse, fără respectarea condiţiilor de igienă.

Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, aşa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum şi produsele din carne care conţin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1185/2019 privind măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Abonează-te acum Online!
  1. gheorghe a spus: 09 septembrie 2019, ora 08:18

    Ar fi bine sa dati si numele unitatii alimentare sanctionata pt. a fi evitata de consumatori/

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.