Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert și congelat, 2 ouă, 2-3 căței de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaș, sare, piper și încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se folosește spanac proaspăt, acesta se curăță de codițe și se spală bine. Se fierbe și se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Și spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezghețare e bine să se mai piseze puțin. Din făină și ulei se face un rântaș mai slăbuț, abia cât să ia o culoare ușor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper și treptat și laptele, amestecând în continuu, iar compoziția se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc și după ce se răcește puțin, se adaugă și cele două ouă bătute în prealabil. Se servește fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).