Ingrediente:
Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert și congelat, 2 ouă, 2-3 căței de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaș, sare, piper și încă 4-6 ouă la servire.
Mod de preparare:
Dacă se folosește spanac proaspăt, acesta se curăță de codițe și se spală bine. Se fierbe și se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Și spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezghețare e bine să se mai piseze puțin. Din făină și ulei se face un rântaș mai slăbuț, abia cât să ia o culoare ușor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper și treptat și laptele, amestecând în continuu, iar compoziția se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc și după ce se răcește puțin, se adaugă și cele două ouă bătute în prealabil. Se servește fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.
Fii primul care comentează