Pilaf de orez cu pui, la cuptor | Informaţia Zilei

Pilaf de orez cu pui, la cuptor

Scris de I. Z., 11 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

5-600 g de pui (piept sau pulpe), o ceapă de mărime medie, o jumătate de ardei gras, sau o linguriţă de pastă de ardei, o cană de orez, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă, dacă se poate), eventual un vârf de cuţit de oregano (nu în mod obligatoriu), câteva frunze de pătrunjel verde mărunţit, 2,5 – 3 căni de apă sau preferabil, supă de carne.

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeiul se taie mărunt (sau se răzuieşte), se căleşte în ulei, se adaugă bucăţile de carne şi se călesc şi acestea în continuare. Când carnea capătă o nuanţă albicioasă, se adaugă puţină boia, un pic de apă, apoi şi celelalte condimente şi se amestecă. Se adaugă orezul, apa, se amestecă şi se dă la cuptorul preîncălzit. Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, până când orezul absoarbe toată apa. Dacă vă place orezul fiert mai moale, puneţi 3 căni de apă. Când se scoate de la cuptor, până când mai e fierbinte se adaugă pătrunjelul tăiat, sau dacă eventual mai e nevoie, se mai condimentează, după gust. Cu ajutorul unui polonic uns cu ulei, se pot forma globuri, care se ornează cu frunzuliţe verzi, cu roşii, sau cu salată. Se serveşte cu murături, sau eventual cu salată de crudităţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517