Image 1
Image 2

Pilaf de orez cu pui, la cuptor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

5-600 g de pui (piept sau pulpe), o ceapă de mărime medie, o jumătate de ardei gras, sau o linguriță de pastă de ardei, o cană de orez, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă, dacă se poate), eventual un vârf de cuțit de oregano (nu în mod obligatoriu), câteva frunze de pătrunjel verde mărunțit, 2,5 – 3 căni de apă sau preferabil, supă de carne.

Mod de preparare:

Ceapa și ardeiul se taie mărunt (sau se răzuiește), se călește în ulei, se adaugă bucățile de carne și se călesc și acestea în continuare. Când carnea capătă o nuanță albicioasă, se adaugă puțină boia, un pic de apă, apoi și celelalte condimente și se amestecă. Se adaugă orezul, apa, se amestecă și se dă la cuptorul preîncălzit. Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, până când orezul absoarbe toată apa. Dacă vă place orezul fiert mai moale, puneți 3 căni de apă. Când se scoate de la cuptor, până când mai e fierbinte se adaugă pătrunjelul tăiat, sau dacă eventual mai e nevoie, se mai condimentează, după gust. Cu ajutorul unui polonic uns cu ulei, se pot forma globuri, care se ornează cu frunzulițe verzi, cu roșii, sau cu salată. Se servește cu murături, sau eventual cu salată de crudități.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.