18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Piaţa sistemelor de securitate pentru case are mare potenţial de creştere

Scris de Vasile Andreica, 06 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Doar 20% dintre români şi-au instalat acasă un astfel de sistem de supraveghere

Piaţa echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei, dar are mare potenţial de creştere, a declarat pentru News.ro Sorin Felea, directorul unui magazin online de sisteme de securitate, care arată că doar 20% dintre români au instalate sisteme de securitate acasă.

Acesta afirmă totodată că durata de viaţă a unui echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ cinci ani, iar după această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariţie a defecţiunilor.

„Estimăm că piaţa echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată undeva la 150 de milioane de lei, dar cu un mare potenţial de creştere, conform ultimului studiu făcut de noi şi care ne-a arătat că doar 20% dintre români au instalate sisteme de securitate acasă, de aici şi potenţialul foarte mare de creştere în acest domeniu”, a declarat Sorin Felea.

Preţul variază după caracteristici

În ceea ce priveşte preţul sistemelor de securitate, acesta variază în funcţie de caracteristicile tehnice.

Astfel, costul unui sistem de securitate poate să pornească de la 400 de lei (sistem de alarmă complet, cu conexiune wi-fi şi apelare pe telefonul mobil), iar un sistem de supraveghere complet poate porni de la 750 de lei (un kit complet de supraveghere video care cuprinde patru camere, DVR-ul, sursă de alimentare, mufele şi cablurile necesare şi un hard disk, cu posibilitate de vizualizare a imaginilor de pe telefonul mobil). Preţul unui videointerfon pentru casă începe de la 600 de lei, iar o automatizare de poartă poate varia de la 950 de lei la 2.000 de lei, în funcţie de dimensiunea porţii, trafic etc.

Vorbind de obiceiurile de consum, Felea spune că nu sunt deloc puţine cerinţele pentru un “sistem ieftin şi bun”.

„În primul rând, nu există o soluţie de securitate universal valabilă, ci se iau mulţi factori în considerare atunci când se recomandă un sistem de securitate care să fie potrivit pentru client, atât din punctul de vedere al necesităţilor spaţiului respectiv, cât şi luând în considerare nevoile şi preferinţele personale. Apoi, încercăm să le explicăm clienţilor noştri că ieftin nu înseamnă tot timpul bun sau ceea ce e mai ieftin poate nu li potriveşte şi apoi vor fi nemulţumiţi. Practic, consiliem şi oferim soluţii personalizate, pentru că fiecare client să fie, în final, mulţumit şi să poate beneficia de un sistem de securitate potrivit pentru ei”, precizează acesta.

Un sistem ţine cinci ani

„Durata de viaţă a unui echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ cinci ani. După această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariţie a defecţiunilor. Datele acestea se referă la uzul rezidenţial, nu avem date despre prezenţa sistemelor de securitate la birouri sau alte medii profesionale”, adaugă el.

Doar 17,87% din români au un sistem de securitate acasă. Dintre aceştia, 41,01% spun că sistemul lor de securitate include alarmă şi supraveghere video, 29,5% au doar alarmă, iar 26,26% au doar componentă de supraveghere video.  „Este foarte important ca sistemele de securitate să fie de actualitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ţinem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcţionare continuă necesită şi mentenanţă. Astfel, cel puţin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului”, spune Felea. El afirmă că sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament şi recomandă teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar şi pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului.

„Noutăţile în supraveghere video sunt reprezentate de creşterea semnificativă a rezoluţiilor de înregistrare şi compatibilitatea crescută între camere şi DVR-uri. Bineînţeles, la nivel de dezvoltare putem vorbi şi despre implicaţiile inteligenţei artificiale şi tehnologiile de recunoaştere facială. Însă rata de penetrare este foarte mică acum, dar ne aşteptăm ca şi acestea să crească în popularitate în următorii ani”, adaugă Sorin Felea.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.