Image 1
Image 2

Piaţa pariurilor sportive este în creştere spectaculoasă. În municipiul Satu Mare funcţionază 29 de societăţi de jocuri de noroc şi pariuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sătmăreanul Marius Cădar este specialist în pariuri online şi totodată fondatorul celei mai mari şi mai active comunităţi de pariori din ţară

Afacerile estimate ale caselor de pariuri din Romania au trecut în 2016 de 1,5 miliarde de euro, înregistrând în ultimul an rezultate spectaculoase, pe fondul creşterii apetitului românilor pentru acest tip de activitate.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a transmis pentru Informaţia Zilei că la nivelul judeţului Satu Mare au fost înregistrate în 2016, 39 de societăţi care au ca obiect de activitate jocurile de noroc şi pariurile, însă autorităţile  mai spun şi că numărul cererilor pentru deschiderea unor astfel de firme este în creştere şi în judeţul Satu Mare, precum şi în marea majoritate a judeţelor.

Cele mai multe firme de jocuri de noroc şi pariuri îşi desfăşoară activitatea în municipiul Satu Mare, în număr de 29 de societăţi, două firme activează în Carei şi Negreşti Oaş, în timp ce în Agriş, Bixad, Certeze, Doba, Lazuri şi Odoreu este înregistrată o singură firmă care are ca obiect de activitate jocurile de noroc si pariurile.

Sătmăreanul Marius Cădar, specialist în pariuri online şi totodată fondatorul celei mai mari şi mai active comunităţi de pariori din ţară, a explicat că piaţa pariurilor sportive a crescut spectaculos şi pe fondul creşterii apetitului românilor pentru acest tip de activitate şi pe partea de online.

“ Legalizându-se casele de pariuri online au nişte bugete enorme şi îşi fac multă reclamă, lucru care a contribuit cu siguranţă la creşterea numărului de jucători atât online, cât şi offline. Un prim avantaj este că dacă joci online poţi să îţi reduci pierderile la minim sau să ai câştiguri minime în cazul în care un meci nu evoluează aşa cum trebuie. Un alt avantaj ar fi impozitele pentru că la offline se impozitează fiecare bilet, fiecare câştig, online chiar dacă câştigi mai multe bilete nu vei fi impozitat de fiecare dată, doar atunci când retragi bani. E normal că în această sistuaţie şi piaţa pariurilor să crească, eu pun această creştere mai ales pe seama sectorului online“, a explicat Marius Cădar.

Legislaţia privind pariurile online este reglementată de  Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc

Există totuşi anumite reguli pentru firmele care au ca obiect de activitate pariurile sportive şi îşi desfăşoară activitatea în mediul online. Aceste firme trebuie să îşi desfăşoare activitatea doar în baza unei licenţe. În acest moment, legislaţia impune tuturor firmelor licenţiate să se conecteze la un server oglindă. Toate pariurile sunt contorizate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.  Până la finalul lui 2015, când a fost modificată legislaţia, platformele de pariuri online au operat nelegal în Romania, nu au platit taxe şi au exercitat o concurenţă neloială operatorilor de pariuri în agenţii.

“În momentul în care Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a reglementat legislaţia din România pentru a verifica dacă un site este valabil, funcţionează în legalitate nu ne rămâne decât să verificăm site-ul O.N.J.N unde este publicată lista albă şi lista neagră a caselor de pariuri şi a site-urilor online cu şi fără licenţă“, a spus Marius Cădar, fondatorul celei mai mari şi mai active comunităţi de pariori din ţară.

Informaţiile oficiale de la Ministerul Finanţelor şi Registrul Comerţului arată că dacă în 2010, firmele de profil raportau venituri de 354 milioane lei, în 2015 cifra a ajuns la 1,4 miliarde lei, iar datele estimative din 2016 arată că afacerile din acest sector au trecut de 1,5 miliarde lei.

 

 

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with