Piaţa bursieră mondială a pierdut peste 2.000 de miliarde de dolari într-o lună | Informaţia Zilei

Piaţa bursieră mondială a pierdut peste 2.000 de miliarde de dolari într-o lună

Scris de Vasile Andreica, 03 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Piaţa bursieră mondială a pierdut peste 2.000 de miliarde de dolari în luna mai, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA si China, temerile intensificându-se după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat Mexicul cu creşterea tarifelor vamale, relatează Mediafax citând Reuters.

Washingtonul a anunţat că va impune un tarif de 5% bunurilor mexicane începând cu 10 iunie, care ar creşte apoi la 25%, până la oprirea imigraţiei ilegale în SUA.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,3%, pierderile pentru luna mai fiind de 6,6%, echivalentul a aproximativ 1.600 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piaţă, potrivit Datastream de la Refinitiv.

Companiile care compun indicele global MSCI au scăzut cu 0,8%, pierderea lunară fiind 6,2%, echivalentul a peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit Datastream.

Indicele japonez Nikkei şi indicele MSCI Asia Pacific au scăzut cu aproape 8% în mai, subliniind sensibilitatea regiunii în raport cu comerţul mondial.

Indicele pan-european STOXX 600 a pierdut 5,7% în mai, cea mai mare scădere lunară din ianuarie 2016.

„Întrebarea cea mare la sfârşitul zilei este dacă putem lupta cu adevărat în două războaie comerciale în acelaşi timp”, a scris Ryan Detrick, senior market strategist pentru LPL Financial, într-un e-mail.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345