Piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa în februarie

Scris de Cristina Bursuc, 25 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vânzările de autoturisme în Europa au crescut şi în luna februarie, pentru a şaptea lună la rând, iar piaţa auto din România a avut cel mai mare ritm de creştere procentuală din Europa, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.
Această asociaţie, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 802.763 autoturisme au fost înmatriculate în luna februarie 2023 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 11,5% comparativ cu luna februarie 2022. Piaţa auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 12,2% în ritm anual până la 902.775 de autoturisme. În România, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 44,5% în ritm anual în luna februarie, până la 12.449 de unităţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517