27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

1,5 milioane de oameni la marşul împotriva terorismului organizat la Paris

Scris de Mioara Maxim, 11 ianuarie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

UPDATE 23.50: Cel puţin 3,7 milioane de persoane au participat duminică, în Franţa, la manifestaţii împotriva terorismului, după atentatele comise în ultimele zile la Paris, aceasta fiind cea mai mare mobilizare înregistrată vreodată în istoria Franţei, a anunţat Ministerul francez de Interne.

UPDATE 18.20: Aproape 1,5 milioane de oameni au participat duminică la Marşul solidarităţii de la Paris, au anunţat organizatorii. Manifestări similare au avut loc în mai multe oraşe franceze, potrivit estimărilor, numărul participanţilor fiind de aproape 3,3 milioane de oameni. Oficial este cea mai mare manifestaţie din istoria Franţei.

UPDATE: 18.00: Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, duminică, pe Facebook, că preşedintele francez i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, la Palatul Élysée, pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentat şi pentru prezenţa la marşul de solidaritate.

UPDATE 17.30: Cei 56 de demnitari străini s-au retras la Palatul Elysee. Marşul continuă fără oficialităţi.

UPDATE 16.30: Liderii lumii au pornit în marş, la ora 16.25, ora României. Klaus Iohannis se află în primul rând, la marşul şefilor de stat şi de guvern, alături de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

UPDATE 15.20 Klaus Iohannis a ajuns la Paris şi a fost primit de preşedintele Francois Hollande la Palatul Elysee.

UPDATE:  Lideri din toată lumea, partide, sindicate, grupuri religioase evreieşti, creştine, musulmane, asociaţii, personalităţi: toate elementele par întrunite pentru a face din 11 ianuarie o zi istorică.

În total, vor fi aproape 50 de şefi de state şi Guverne, pe care Francois Hollande, prezent pe toate fronturile în timpul crizei, îi va primi întâi la palatul prezidenţial Elysee.

UPDATE: Marşul se va desfăşura pe o distanţă de trei kilometri, între Piaţa Republicii şi cea a Naţiunii, din estul Parisului.

„Toate măsurile au fost luate pentru a asigura securitatea” manifestaţiei de duminică de la Paris, în memoria victimelor atentatelor din Franţa, la care vor participa Francois Hollande şi numeroşi lideri străini, a afirmat sâmbătă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.
„Toate măsurile au fost luate pentru ca această manifestaţie să se poată derula în linişte, respect şi siguranţă”, a insistat Bernard Cazeneuve, la finalul unei reuniuni de criză la Palatul Elysee.

De altfel, ministrul francez de Interne a anunţat că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor din ultimele zile. „Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare”, a precizat ministrul.

Armata franceză mobilizează 500 de militari suplimentari, înaintea mitingului de duminică

„Această suplimentare cu 500 de militari în Ile-de-France”, regiunea care include şi Parisul, „se va realiza în două etape”, a explicat purtătorul de cuvânt al Statului Major, colonelul Gilles Jaron.

Numărul militarilor care se vor alătura efectivelor de poliţie deja mobilizate va ajunge astfel la un total de 1.100 sâmbătă şi la 1.350 duminică, în Paris şi regiunea sa.

Autorităţile franceze au ridicat la maximum nivelul de alertă – şi anume „alertă de atentat” – în regiunea pariziană, la scurt timp după atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la mitingul de duminică, menit să reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Numeroşi lideri străini şi-au anunţat participarea la „marşul solidarităţii” de la Paris, printre care preşedintele român Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy.

De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

Aproape 230.000 de mii de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe de provincie din Franţa, în semn de omagiu faţă de victimele atacurilor din ultimele zile.

Abonează-te acum Online!
 1. Roatis Alexandru a spus: 12 ianuarie 2015, ora 19:06

  Caricaturile si religiile in general nu fac casa buna. Icoanele sfinte, alte reprezentari religioase se considera sacre si deci nu se poate glumi pe seama lor. Poti sa glumesti, poti caricaturiza dar sa nu te miri ca patesti una sau alta. E clar ca nu religiile te pedepsesc ci tot oamenii. Trebuie echilibru in toate. Ceea ce e de pedepsit sunt crimele si nu asa-zisele ingradiri ale libertatii de exprimare. Din toata povestea aceasta cetatenii au iesit cel mai rau, in primul rand criminalii au iesit pentru multi islamisti drept martiri, apoi Presedintele Frantei a profitat mult politic din aceasta nenorocire. Cetatenii vor fi cei care vor fi afectati fie platind mai mult fie ingradindu-li-se unele drepturi si libertati.

 2. Eugen Va supune atentiei : !. a spus: 12 ianuarie 2015, ora 16:09

  GÂNDUL LUI CRISTOIU. O imbecilitate moţată: solidarizarea cu cei de la Charlie Hebdo!
  Autor: Ion Cristoiu | duminică, 11 ianuarie 2015 | 400 Comentarii | 11902 Vizualizari

  Eglise Saint-Étienne-du-Mont, Paris, 6 ianuarie 2015, seara. În această biserică, se află moaştele Sainte Geneviève, ocrotitoarea Parisului, sau, mă rog, ce a mai rămas din moaştele Sfintei după Revoluţia de la 1789, care a reuşit să spargă nasurile capetelor lui Iuda de la Notre Dame de Paris, confundîndu-le cu capete de regi.

  Articol preluat de pe blogul lui Ion Cristoiu

  Moaştele Sainte Geneviève sunt considerate făcătoare de minuni. Lîngă racla cu moaşte s-a amenajat un mic altar, mereu străjuit de lumînări aprinse. În faţa altarului, e un loc pe care cad în genunchi credincioşii.
  Marţi, 6 ianuarie 2015, seara, aici se prăbuşise într-o rugăciune o femeie.
  M-am întrebat, tulburat, ce nenorocire se abătuse asupra ei. Avea un fiu grav bolnav? Soţul era şomer de nu ştiu cît timp? Era ea însăşi grav bolnavă?
  Am aşteptat să termine rugăciunea ca să fac un film cu altarul.
  Fireşte, dacă aş fi lucrat la Charlie Hebdo, în numele libertăţii de expresie (filmam ca să pun pe blog), nu numai c-aş fi filmat în timp ce femeia se ruga, dar mai mult, i-aş fi dat un ghiont că să termine o dată cu rugatul. Mai înainte, un preot mi-a atras atenţia că uitasem să mă descopăr la intrarea în lăcaşul de cult şi, evident, mi-am scos căciula cu mii de scuze. Păi, dacă eram de la Charlie Hebdo, în numele libertăţii de expresie, nu mi-o scoteam şi-i ziceam şi vreo două.
  Cei de la Charlie Hebdo au scos un număr special, intitulat Veritabila istorie a micului Isus.
  Coperta o înfăţişează pe Fecioara Maria într-o postură atît de deşucheată, încît nu cutez nici măcar să povestesc aşa-zisa caricatură.
  Sînt convins că redactorii revistei nu credeau în Dumnezeu. Credeau, în schimb, în parale, pentru că unii dintre ei erau printre cei mai bine plătiţi caricaturişti din Franţa.
  Da, dar femeia aia amărîtă de la moaştele Sainte Geneviève crede în Dumnezeu, în Fecioara Maria. Mai mult, crede în puterea unei Sfinte de a o scoate din nenorocire în urma rugăciunilor.
  La ea, la femeia aceea a cărei ultimă speranţă e Fecioara Maria, cei de la Charlie Hebdo nu s-au gîndit?
  Nu s-au gîndit, pentru erau loviţi de o nesimţire imbecilă.
  Dacă erau atît de neoprit în manifestarea libertăţii de expresie, de ce nu şi-au caricaturizat pe prima pagină mamele surprinse cînd le-o trage tatăl?!
  De ce?
  Pentru că în cazul ăsta e vorba de ei, iar în cazul Fecioarei Maria, de alţii.
  Sau un alt exemplu.
  Bag seamă că unii dintre caricaturiştii de la Charlie Hebdo aveau companioane sau pe româneşte concubine.
  Cum s-ar fi simţit unul dintre ei, dacă, în plină stradă, un musulman, invocînd libertatea de expresie, i-ar fi zis companioanei dînd din tocuri pe lîngă el: Vaco! Vai, dar ce boită eşti!
  Nu sunt bigot, nici măcar bisericos.
  Cu toate acestea n-am cutezat în viaţa mea de ziarist şi nici în viaţa mea de scriitor să-mi bat joc de un simbol al credinţei creştine.
  De ce?
  Pentru că nu există libertate a presei absolute, cum trăncănesc în aceste zile, de dimineaţă pînă seara, jurnaliştii români, toţi lucrînd la moguli şi toţi autocenzurîndu-se nu numai cînd e vorba de cel care le dă banul, dar şi cînd e vorba de indicaţii primite de la şefi, slugile din dormitor ale Mogulului, pentru că simplii redactori sunt slugile din bucătărie. De 20 de ani mă frec prin televiziunile din România. Am reuşit să trec pe la toate televiziunile de ştiri. Luînd seamă la izmeneala cu Je Suis Charlie!, asumată în chip penibil şi de Klaus Iohannis, ceea ce vrea să ne spună nouă, proştilor, că jurnaliştii care fac atîta caz de asta, deşi lucrează la Mogul, sunt în stare să înfrunte şi mitralierea de dragul libertăţii presei, îmi vine să rîd. Mergeţi în orice televiziune de ştiri, mergeţi la orice ziar din România şi apucaţi-vă să-l înjuraţi pe Mogul. Credeţi că n-o să sară la dvs. cu gheruţele din dotare, fătuca moderatoare, căreia i s-a spus în cască sau pe SMS să ia atitudine, să vă facă praf şi a doua oară, să nu-l mai vadă prin studio pe imbecilul care s-a luat de Patron?
  Nu există libertate de expresie absolută, cum nu există nici libertate absolută.
  Limitele libertăţii de expresie sunt în noi, în ziarişti, şi ele ţin de cei şapte ani de acasă, de bun simţ, de sensibilitate, de civilizaţie în ultimă instanţă. Milioane de francezi de religie musulmană s-au format în credinţa că nu există mai mare blasfemie decît cea de aţi bate joc de Profetul Mahomed.
  Cei de la Charlie Hebdo ştiau asta. Mai mult, văzuseră reacţiile furioase ale musulmanilor din Franţa. Poate că, excepţie făcînd cîţiva descreieraţi, nimeni nu s-a gîndit să-i masacreze.
  Sunt sigur însă că stîrneau ura credincioşilor musulmani.
  Ei totuşi au continuat s-o facă.
  De ce?
  Pentru că lipsiţi de talent de umorişti (caricaturile din ultimul număr, cel pe care l-am luat de la Paris, sunt de tristeţea unei masturbaţii la rece), redactorii au apelat la eterna şmecherie mizeră a celor care n-au talent de ziarişti:
  Provocarea, provocarea care aduce publicitate gratuită şi, prin asta, tiraj. Un anunţ din pagina 3 a numărului din 7 ianuarie 2015, dezvăluie că revista se confrunta cu mari probleme financiare, ivite din tirajul slăbuţ.
  Zece dintre redactorii revistei au fost masacraţi de doi descreieraţi, care au găsit de cuviinţă că, astfel, spale ofensa adusă milioanelor de credincioşi musulmani.
  Cei doi au fost lichidaţi de forţele de ordine franceze.
  Dinte pentru dinte!
  Şi cu asta basta!
  Francezii ar trebui să iasă în stradă pentru a cere demisia Guvernului, cel care răspunde de protecţia cetăţenilor, ca manifestări care pică de minune Guvernului şi, mai ales, a Preşedintelui, nefericitul Hollande.
  Ei ies, cică, să se solidarizeze cu cei de la Charlie Hebdo.
  Ce rost au solidarizările cu cei de la Charlie Hebdo?
  Să-i incite şi pe alţi imbecili de pe Planeta Presei ca, în numele unei aşa zise libertăţi absolute de expresie, să jignească profund credinţa altor semeni de pe glob numai şi numai ca să mai pună în cot ceva piţule?!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.