17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Peste 5.000 de sătmăreni au primit înapoi banii pentru taxa auto

Scris de Cristina Bursuc, 07 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un număr de 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 – 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitate de aceştia în intervalul 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017, după cum a informat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Şi în judeţul Satu Mare la o bună parte din plătitorii acestei taxe le-au fost returnate sumele aferente, mai exact în perioada amintită mai sus 2,047 milioane lei.

A fost suplimentat cu 700 milioane lei Fondul de mediu

Proprietarii de maşini care încă n-au primit înapoi fostele taxe auto le vor încasa integral, chiar dacă au datorii la stat, conform unui act normativ apărut în Monitorul Oficial. În mod normal, dacă cineva are bani de primit de la stat, din aceştia se scad mai întâi eventualele datorii restante. Dar autorităţile preferă să restituie cât mai repede fostele taxe auto şi abia apoi să-şi recupereze datoriile.

România a riscat să fie dată în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dacă nu rambursează integral şi imediat taxele auto plătite de şoferi în ultimii ani la înmatricularea unei maşini şi care, ulterior, au fost abrogate, pentru că încălcau legislaţia europeană. În luna ianuarie a acestui an sancţiunea era iminentă pentru ţara noastră.

Comisia Europeană a trimis atunci o nouă somaţie Bucureştiului, de data aceasta însoţită şi de un aviz motivat, în care cerea de urgenţă luarea unor măsuri.

Bruxellesul oferea un termen de două luni autorităţilor pentru a da înapoi banii încasaţi din taxele pe poluare încasate de-a lungul timpului, inclusiv timbrul de mediu. Ultimele termene arătau că restituirea integrală din taxele pe poluare va fi făcută până cel târziu în iunie 2019, în cazul tuturor taxelor.
Termenul-limită iniţial pentru restituirea fostelor taxe auto era sfârşitul anului trecut, dar a fost amânat în decembrie 2018, astfel că cei ce au depus cereri anul trecut au fost nevoiţi să mai aştepte câteva luni până să primească efectiv banii.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţa pe data de 30 mai că la începutul acestei săptămâni cele 700 de milioane de lei care au fost transferate la Fondul de mediu pentru restituirea taxei auto trebuie să se regăsească în conturile românilor: „Astăzi (n. r. 30 mai), în Guvern, am avut o propunere de act normativ pentru aprobarea bugetului Fondului de mediu, o rectificare a bugetului Fondului de mediu, pentru a putea transmite cât mai curând, în următoarele zile, către populaţie suma de 700 de milioane de lei, sumă care a fost săptămâna trecută suplimentată din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului pentru Fondul de mediu. Acum este această procedură tehnică de rectificare a bugetului Fondului de mediu pentru ca această sumă să poată fi trimisă către oamenii care au de recuperat această taxă. (…) Undeva luni – marţi şi cele 700 de milioane de lei trebuie să se regăsească în conturile românilor”.

Taxele auto vor fi restituite tuturor contribuabililor care le-au achitat

La nivelul judeţului Satu Mare, A.N.A.F. a restituit în intervalul 1 iunie  – 5 iunie 2019 suma de 3,69 milioane lei, care a revenit unui număr de 5.313 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceştia în perioada 2008 – 2017. Din această sumă, în decursul a trei zile, 3, 4 şi 5 iunie, au fost returnaţi 2.047.388 lei către 2.580 de contribuabili din judeţul nostru, care şi-au achitat taxa auto în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017. Astfel, în medie, unui sătmărean i-a revenit o sumă de aproximativ 800 de lei.

„Demersul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, se menţionează într-un comunicat al ANAF.

Abonează-te acum Online!
  1. rus simona a spus: 07 iunie 2019, ora 15:19

    eu am un nepot care a platit taxa in 2007 si nu a facut demersurile ,lui nu i se pot returna banii incasati de anaf .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.