Image 1
Image 2

Peste 400 de satmareni s-au prezentat la Urgenta in 3 zile

Sigla Informatia Zilei
Tulburarile digestive, agresiunile fizice sau intepaturile de capuse si albine s-au numarat printre cauzele care i-au determinat pe mai multi satmareni sa solicite asistenta medicala prin Unitatea de Primiri Urgente
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Tulburarile digestive, agresiunile fizice sau intepaturile de capuse si albine s-au numarat printre cauzele care i-au determinat pe mai multi satmareni sa solicite asistenta medicala prin Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare la sfarsitul saptamanii abia incheiate. Fiind un weekend de sarbatoare, inevitabil au aparut si cazurile digestive, ca urmare a  consumului excesiv de alimente bogate in grasimi.

 

De asemenea trecerea brusca de la o alimentatie saraca in proteine animale la masa traditionala de Paste sau Florii au pus la grea incercare stomacul si fierea unora dintre satmareni.
Asa se face ca din cei 435 de pacienti, adulti si copii care s-au prezentat la UPU in perioada 6 – 9 aprilie, 5% dintre ei au ajuns cu tulburari de digestie.
Sase satmareni au suferit diferite traumatisme de pe urma implicarii in diverse agresiuni fizice, pe fondul consumului excesiv de alcool. Unii au fost diagnosticati cu traumatism cranio-facial,  altii au suferit plagi taiate sau simple contuzii.
Atentie la intepaturile de capusa!
In pofida vremii care nu a fost deloc calda in ultimele zile, 2 satmareni au ajuns la UPU din cauza intepaturilor de albina, iar alti 2 din cauza intepaturilor de capusa, informeaza purtatorul de cuvant al SJU, Rodica Lohan.
Specialistii reamintesc satmarenilor sa acorde o atentie sporita aspectului tegumentului de fiecare data cand se intorc de la o iesire la iarba verde. Este important de stiut faptul ca intepaturile de capusa nu sunt dureroase si prin urmare prezenta lor nu este simtita de catre gazda. O parte din capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate gazdei, altele insa reprezinta principalul vector al bolii Lyme (“boala cu o mie de fete”) sau a unui tip particular de meningoencefalita. Capusele trebuie indepartate imediat ce sunt descoperite. Nu este indicat sa incercati sa indepartati singuri  capusa deoarece exista riscul sa se rupa, iar o parte sa ramana in tegument si sa astfel sa se transmita anumite boli. Capusa trebuie indepartata in intregime, iar pentru acest lucru este recomandabil sa va prezentati la medic, dar si atunci cand sesizati o pata rosiatica in zona intepaturii. Boala Lyme  evolueaza în mai multe stadii. Stadiul initial este caracterizat de eritem (roseata) care apare local, dar poate migra dând complicatii în timp< artrite, complicatii la nivelul cordului, sau afectiuni ale sistemului nervos central (paralizii ale nervului facial, meningita, edem cerebral si chiar dementa).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with