00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Peste 200 de poliţişti şi 300 de pompieri vor fi la datorie în zilele de Crăciun

Scris de I. Z., 21 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare se vor afla la datorie, în teren, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact în intervalul 21-26 decembrie.

Activităţile care vor fi desfăşurate de către poliţişti au fost prezentate vineri, 21 decembrie, de către purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Paula Gabor, şi inspector de poliţie Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier.

Astfel, pe perioada sărbătorilor de iarnă, se va acţiona pe raza judeţului Satu Mare pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele artiere şi totodată pentru menţinerea unui climat de ordine publică. Pentru prevenirea faptelor antisociale şi intervenţii la evenimente sunt organizate aproximativ 90 de patrule de siguranţă publică, dintre care 20 pedestre şi în jur de 70 auto, pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere vor acţiona în medie zilnic aproximativ 40 de poliţişti de la rutieră, care de asemenea vor utiliza zilnic 4 aparate radar, dar şi radarul de tip pistol.

Din cadrul structurilor de Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare, vor fi la datorie pe teren alţi 30 de poliţişti.

Recomandări pentru şoferi

Având în vedere fenomenele meteorologice ce au avut loc în ultima perioadă şi mai ales cele care sunt preconizate a avea loc în aceste zile, şi şoferii sunt sfătuiţi să aibă o vigilenţă mai mare în trafic, fiindu-le transmise şi câteva recomandări.

Astfel, atât conducătorilor auto cât şi celorlalţi participanţi la trafic li se recomandă să manifeste maximă prudenţă şi să respecte regulile de circulaţie. Pentru prevenirea unor accidente rutiere, li se recomandă şoferilor să circule cu o viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum, şi să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţa lor. Un alt lucru important este circulaţia cu luminile de întâlnire inclusiv pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, iar în condiţii de ceaţă densă trebuie folosite şi luminile de ceaţă în mod obligatoriu.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi că pe timp de ceaţă, ploaie sau ninsoare abundentă sunt mai greu de observat în trafic, astfel că este obligatoriu să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Efective ISU

În scopul prevenirii evenimentelor care pot umbri sărbătorile de iarnă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a întreprins măsuri suplimentare de protecţie pe linia securităţii la incendiu la obiectivele care reunesc un număr mare de participanţi, aflăm prin intermediul unui comunicat din partea ISU.

Astfel, de la începutul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spaţiile de cazare, spaţii de alimentaţie publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă de Crăciun, spaţii comerciale, lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti la care se înregistrează, potrivit cazuisticii anterioare, afluenţă mare de persoane. 

În plan operaţional, în perioada Crăciunului peste 300 de pompieri vor asigura intervenţia imediată în caz de urgenţă. Pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale vor fi disponibile echipajele SMURD de asistenţă medicală de urgenţă, prim-ajutor calificat şi terapie intensivă.

De asemenea, în minivacanţa de Crăciun echipaje operative de pompieri şi paramedici vor fi dislocate în apropierea lăcaşurilor de cult, unde se desfăşoară slujbe religioase cu prezenţă semnificativă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.