Peste 200 de mii de credincioşi, la înmormântarea Papei Benedict al XVI-lea

Scris de I. Z., 05 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Papa Benedict al XVI-lea a fost înmormântat joi, 5 ianuarie, într-o ceremonie care a avut loc în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, unde au fost prezenţi peste 200 de mii de credincioşi.

Mii de oameni s-au strâns joi, încă din cursul nopţii în Piaţa San Pietro din Roma pentru a participa la funeraliile fostului papă, un erou pentru conservatorii romano-catolici care, după ce a luat lumea prin surprindere când şi-a anunţat demisia, în urmă cu aproape un deceniu. Acesta a murit sâmbătă, în ultima zi a anului 2022, la vârsta de 95 de ani, transmite News.ro.

Sfânta Liturghie pentru odihna Papei emerit Benedict al XVI-lea a început la ora locală 9:30 (10:30, ora României), în Piaţa Sfântul Petru. Ceremonia funerară a fost prezidată de Papa, care şi-a făcut apariţia într-un cărucior cu rotile, spre îngrijoarea celor prezenţi, iar slujba a început cu intonarea Requiemului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517