Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Arnold Anzik 07.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adriana Laszlo, titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Ilona Ilyes 08.03 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji şi Liliana Mărcuş, titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 08.35 Spiriduş Ghiduş 09.55 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Petre Ştefănescu, titlul emisiunii: Făurirea şi demolarea fabricilor sătmărene de mobilă 10.49 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Comunicarea dintre adolescenţi şi părinţi 11.35 Teleshopping 11.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş 12.50 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitaţi Florin Bretan şi Iosif Drimuş, titlul emisiunii: Ce taxe şi impozite locale cresc în 2016? 13.44 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Cristian Sasu - raport la 3.380 de zile 14.46 Teleshopping 15.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Maria Petca Poptean 16.16 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, cu Mihaela Ghiţă, invitat Flaviu Simu, titlul emisiunii: Actualitatea în stomatologia sătmăreană 17.03 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat Alice Ardelean 17.56 Cultură, limba maghiară, cu Eva Laczko, invitat Bessenyei Gedo Istvan, titlul emisiunii: Siraly- a Harag Gyorgy tarsulat ujabb bemutatoja (Pescăruşul-o nouă premieră a trupei Harag Gyorgy) 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci fotbal Olimpia - Târgovişte

Peste 1500 de credincioşi au participat la slujba de înmormântare a Arhimandritului Serafim Man

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 februarie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri 15 Februarie, de la ora 10.00, P.S. Iustin Sigheteanul a savarsit Sf. Liturghie in Paraclisul ,,Sf. Ierarh Nicolae” de la demisolul noii biserici a Manastirii Rohia, inconjurat de soborul staretilor si duhovnicilor din eparhie. La sfarsitul Sf. Liturghii P.S. Iustin Sigheteanul a evocat in fata monahilor, preotilor si credinciosilor prezenti personalitatea duhovniceasca, monahala si pastoral – misionara a Parintelui Arhimandrit Serafim Man.

La ora 12.00, a sosit Inaltpreasfintitul Andrei Mitropolitul Clujului Maramuresului si Salajului, dupa care impreuna cu I.P.S. Arhiepiscop Justinian al Maramuresului si Satmarului, I.P.S. Arhiepiscop Calinic al Argesului si Muscelului si P.S. Iustin Sigheteanul, au inceput slujba inmormantarii care s-a desfasurat in fata noii biserici a manastirii. Sute de monahi si monahii, sute de preoti si peste 1500 de credinciosi au umplut incinta manastirii, luand parte la slujba de inmormantare in semn de iubire, cinstire si recunostinta pentru cel ce le-a fost parinte duhovnicesc si iscusit povatuitor.

La sfarsitul slujbei de inmormantare I.PS. Calinic a dat citire mesajului Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, P.S. Iustin Sigheteanul a dat citire mesajului I.P.S. Mitropolit Laurentiu al Ardealului, I.P.S. Mitropolit Andrei al Clujului Maramuresului si Salajului a tinut un inspirat si bogat cuvant de invatatura, iar in incheiere I.P.S. Justinian a spus un cuvant de mangaiere legat de persoana celui ce i-a fost ucenic, Parintele Serafim Man. Parintele Arhimandrit Macarie, egumenul manastirii a multumit monahilor, preotilor si credinciosilor prezenti, rugandu-i sa ia parte la pomana indatinata. Sicriul cu trupul celui adormit a fost purtat de monahi in dangat de clopot in jurul bisericii dupa care s-a pornit in procesiune spre cimitirul manastirii unde a fost depus, alaturi de parintele Nicolae Steinhardt si ceilalti stareti si monahi ai manastirii, intru nadejdea invierii si a vietii de veci. Dumnezeu sa-I faca odihna vesnica si sa-l aseze cu dreptii si preacuviosii nostrii parinti.

sursa: episcopiammsm.ro

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.