Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Andreea Seleş 07.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Rodica Haiduc, titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 07.35 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Arnold Anzik 08.24 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adriana Laszlo, titlul emisiunii: Rivalitatea între fraţi 08.55 Spiriduş Ghiduş 10.15 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Alin Pop, titlul emisiunii: Ce ştim despre românii de peste hotare 11.03 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Comunicarea dintre adolescenţi şi părinţi 11.48 Teleshopping 12.15 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Roadele toamnei la ora bilanţului 13.05 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Tiberiu Markos şi Cristian Raţiu, titlul emisiunii: Cum şi cât ajută programele guvernamentale economia? 14.01 Teleshopping 14.17 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Eugenia Sabău - raport la 3.060 de zile 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Bogdan Adrian Popa, titlul emisiunii: Prevenţia cardiovasculară 17.03 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat Dr. Mircea Muncean 18.00 Cultură, emisiune în limba maghiară, cu Eva Laczko, invitaţi Bessenyei Gedo Istvan şi Stier Peter, titlul emisiunii: Szinhazi esemeny egy heten 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat Dacian Nastai

Peste 1500 de credincioşi au participat la slujba de înmormântare a Arhimandritului Serafim Man

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 februarie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri 15 Februarie, de la ora 10.00, P.S. Iustin Sigheteanul a savarsit Sf. Liturghie in Paraclisul ,,Sf. Ierarh Nicolae” de la demisolul noii biserici a Manastirii Rohia, inconjurat de soborul staretilor si duhovnicilor din eparhie. La sfarsitul Sf. Liturghii P.S. Iustin Sigheteanul a evocat in fata monahilor, preotilor si credinciosilor prezenti personalitatea duhovniceasca, monahala si pastoral – misionara a Parintelui Arhimandrit Serafim Man.

La ora 12.00, a sosit Inaltpreasfintitul Andrei Mitropolitul Clujului Maramuresului si Salajului, dupa care impreuna cu I.P.S. Arhiepiscop Justinian al Maramuresului si Satmarului, I.P.S. Arhiepiscop Calinic al Argesului si Muscelului si P.S. Iustin Sigheteanul, au inceput slujba inmormantarii care s-a desfasurat in fata noii biserici a manastirii. Sute de monahi si monahii, sute de preoti si peste 1500 de credinciosi au umplut incinta manastirii, luand parte la slujba de inmormantare in semn de iubire, cinstire si recunostinta pentru cel ce le-a fost parinte duhovnicesc si iscusit povatuitor.

La sfarsitul slujbei de inmormantare I.PS. Calinic a dat citire mesajului Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, P.S. Iustin Sigheteanul a dat citire mesajului I.P.S. Mitropolit Laurentiu al Ardealului, I.P.S. Mitropolit Andrei al Clujului Maramuresului si Salajului a tinut un inspirat si bogat cuvant de invatatura, iar in incheiere I.P.S. Justinian a spus un cuvant de mangaiere legat de persoana celui ce i-a fost ucenic, Parintele Serafim Man. Parintele Arhimandrit Macarie, egumenul manastirii a multumit monahilor, preotilor si credinciosilor prezenti, rugandu-i sa ia parte la pomana indatinata. Sicriul cu trupul celui adormit a fost purtat de monahi in dangat de clopot in jurul bisericii dupa care s-a pornit in procesiune spre cimitirul manastirii unde a fost depus, alaturi de parintele Nicolae Steinhardt si ceilalti stareti si monahi ai manastirii, intru nadejdea invierii si a vietii de veci. Dumnezeu sa-I faca odihna vesnica si sa-l aseze cu dreptii si preacuviosii nostrii parinti.

sursa: episcopiammsm.ro

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.