Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

În Palatul Administrativ Satu Mare n-au răsunat anul acesta colindele

Scris de Ioana Vladimirescu, 20 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Palatul Administrativ din Satu Mare

Palatul Administrativ din Satu Mare

Dar Informaţia Zilei şi ITV a primit peste 1300 de colindători până acum

În Palatul Administrativ Satu Mare n-au răsunat anul acesta colindele. N-au fost nici clinchete de clopoţei.

Asta pentru că, în 22 noiembrie 2016, primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, anunţau în cadrul unei conferinţe de presă că anul acesta, cetele de colindători să vestească Naşterea Domnului în groapa lui Ilyes, în Pasajul Coposu, pe scena amplasată la Târgul de Crăciun. De la ora 16 la 18.
Decizia e decizie şi dacă n-au mai fost primiţi, nu s-au mai dus. Am luat legătura cu cele trei mari entităţi care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ din oraş. Lorena Găvruş, purtător de cuvânt în cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare, ne-a spus că Prefectura primeşte oricând colindători ca o gazdă bună, cu cozonaci şi bomboane de Crăciun. Îi primeşte, dar dacă au fost anunţaţi că anul acesta se colindă în groapa lui Ilyes, aceştia nu ajung. Este şi o veste bună. Va răsuna totuşi glasul colindătorilor în Palatul Administrativ pentru că s-au anunţat la colindat la Prefectură Corul Medieşana din Medieşu Aurit, cor dirijat de Marius Chiş, şi corul Jandarmeriei, al cărui dirijor este părintele Cristian Silaghi. Aceştia vor colinda la Prefectură în cursul zilei de joi.
De la Prefectură am mers la Primăria Satu Mare, unde consilier Natalia Covaci – Compartimentul evenimente, cultură, educaţie şi sport – ne-a informat că în instituţia primăriei nu a fost niciun colindător, dar pe scena din Pasajul Coposu au fost 800 de colindători. Sunt mulţi? Sunt puţini?

Scoala Speciala la IZ - colindatori

Scoala Speciala la IZ – colindatori

Ani la rând, Informaţia Zilei şi Hotel Poesis organizau Târgul Moşului de la Poesis. Evenimentul strângea în jur de 1.000 de colindători. Târgul se organiza trei week-end-uri la rând, numai în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În tot acest timp, zi de zi, de luni până vineri, pragul redacţiei Informaţia Zilei era trecut de alte cete de colindători. Din 2012 ne bucurăm să îi primim pe vestitorii Naşterii Domnului şi în studiourile Informaţia TV. Îi primim cu drag, în căldură, le oferim ceva dulce şi îi ascultăm cu mare plăcere pe toţi cei ce ne trec pragul.
Nici pragul Consiliului Judeţean nu a fost trecut anul acesta de cetele de colindători. De obicei, grupurile îşi anunţau sosirea la Direcţia Administraţie Publică Locală din cadrul CJ. Anul acesta nu s-a mai anunţat nimeni, nu s-a înregistrat nicio cerere în acest sens.
Imediat după conferinţa de presă din noiembrie, când se anunţa că toţi colindătorii sunt rugaţi să colinde la scenă şi nu în Palatul Administrativ, pe site-ul Informaţia Zilei, www.informatia-zilei.ro, invitam cititorii să răspundă sincer la următoarea întrebare< Este bună decizia de a nu mai fi primiţi colindătorii în incinta Palatului Administrativ?”. În foarte scurt timp s-au înregistrat 5.939 de voturi din care 60% erau ale cititorilor care considerau că „Nu”, adică nu e bună decizia. 3.563 de voturi la răspunsul „Nu”. Alţi 35% din participanţii la sondaj erau de părere că decizia a fost una bună, adică 2.055 de voturi susţineau ideea, iar 5% au bifat că nu îi interesează dacă li se interzice copiilor să intre cu colinda în Palatul Administrativ – 321 voturi.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.