Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

În Palatul Administrativ Satu Mare n-au răsunat anul acesta colindele

Scris de Ioana Vladimirescu, 20 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Palatul Administrativ din Satu Mare

Palatul Administrativ din Satu Mare

Dar Informaţia Zilei şi ITV a primit peste 1300 de colindători până acum

În Palatul Administrativ Satu Mare n-au răsunat anul acesta colindele. N-au fost nici clinchete de clopoţei.

Asta pentru că, în 22 noiembrie 2016, primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, anunţau în cadrul unei conferinţe de presă că anul acesta, cetele de colindători să vestească Naşterea Domnului în groapa lui Ilyes, în Pasajul Coposu, pe scena amplasată la Târgul de Crăciun. De la ora 16 la 18.
Decizia e decizie şi dacă n-au mai fost primiţi, nu s-au mai dus. Am luat legătura cu cele trei mari entităţi care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ din oraş. Lorena Găvruş, purtător de cuvânt în cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare, ne-a spus că Prefectura primeşte oricând colindători ca o gazdă bună, cu cozonaci şi bomboane de Crăciun. Îi primeşte, dar dacă au fost anunţaţi că anul acesta se colindă în groapa lui Ilyes, aceştia nu ajung. Este şi o veste bună. Va răsuna totuşi glasul colindătorilor în Palatul Administrativ pentru că s-au anunţat la colindat la Prefectură Corul Medieşana din Medieşu Aurit, cor dirijat de Marius Chiş, şi corul Jandarmeriei, al cărui dirijor este părintele Cristian Silaghi. Aceştia vor colinda la Prefectură în cursul zilei de joi.
De la Prefectură am mers la Primăria Satu Mare, unde consilier Natalia Covaci – Compartimentul evenimente, cultură, educaţie şi sport – ne-a informat că în instituţia primăriei nu a fost niciun colindător, dar pe scena din Pasajul Coposu au fost 800 de colindători. Sunt mulţi? Sunt puţini?

Scoala Speciala la IZ - colindatori

Scoala Speciala la IZ – colindatori

Ani la rând, Informaţia Zilei şi Hotel Poesis organizau Târgul Moşului de la Poesis. Evenimentul strângea în jur de 1.000 de colindători. Târgul se organiza trei week-end-uri la rând, numai în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În tot acest timp, zi de zi, de luni până vineri, pragul redacţiei Informaţia Zilei era trecut de alte cete de colindători. Din 2012 ne bucurăm să îi primim pe vestitorii Naşterii Domnului şi în studiourile Informaţia TV. Îi primim cu drag, în căldură, le oferim ceva dulce şi îi ascultăm cu mare plăcere pe toţi cei ce ne trec pragul.
Nici pragul Consiliului Judeţean nu a fost trecut anul acesta de cetele de colindători. De obicei, grupurile îşi anunţau sosirea la Direcţia Administraţie Publică Locală din cadrul CJ. Anul acesta nu s-a mai anunţat nimeni, nu s-a înregistrat nicio cerere în acest sens.
Imediat după conferinţa de presă din noiembrie, când se anunţa că toţi colindătorii sunt rugaţi să colinde la scenă şi nu în Palatul Administrativ, pe site-ul Informaţia Zilei, www.informatia-zilei.ro, invitam cititorii să răspundă sincer la următoarea întrebare< Este bună decizia de a nu mai fi primiţi colindătorii în incinta Palatului Administrativ?”. În foarte scurt timp s-au înregistrat 5.939 de voturi din care 60% erau ale cititorilor care considerau că „Nu”, adică nu e bună decizia. 3.563 de voturi la răspunsul „Nu”. Alţi 35% din participanţii la sondaj erau de părere că decizia a fost una bună, adică 2.055 de voturi susţineau ideea, iar 5% au bifat că nu îi interesează dacă li se interzice copiilor să intre cu colinda în Palatul Administrativ – 321 voturi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.