17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Peste 130 de preşcolari de la două grădiniţe sătmărene au petrecut împreună o zi la ţară

Scris de Ioana Vladimirescu, 05 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luna iunie este pentru copiii de toate vârstele, fie preşcolari sau şcolari, una din cele mai frumoase luni ale anului.

Asta mai ales pentru că activităţile în care sunt implicaţi au loc în special afară. Iar când cadrele didactice organizează mici excursii bucuria copiilor e şi mai mare. Zilele trecute, preşcolari din două grădiniţe din oraş şi elevi de liceu au descoperit cât e de frumoasă viaţa la ţară, mergând în localitatea Lipău.

Un proiect frumos în care au fost implicaţi 116 prichindei din cinci grupe de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Satu Mare, 20 de preşcolari din grupa mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 şi elevii clasei a X-a de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”. Orăşenii au fost aşteptaţi în Lipău cu braţele deschise şi cu mult drag, întreaga activitate fiind pusă în scenă cu sprijinul educatoarei Nelica Pop şi al ajutoarelor sale. Au participat la desfăcat de mălai, au împletit pipirig, au vizitat muzeul din localitate şi, spre bucuria lor, s-au plimbat pe uliţa satului în remorca tractorului.

De la grădiniţa din Lipău au mers la biserică, unde au fost aşteptaţi de părintele Ioan Iederan, care a contribuit la masa servită de copii la Căminul cultural. Bunicile din sat au făcut sarmale, le-au copt pâine de casă în cuptoarele din curte şi din Pomi, tot după reţetă tradiţională, le-au adus cozonaci gustoşi.

Activitatea a reuşit să stârnească interesul celor mici pentru a petrece cât mai mult timp în natură. Şi dacă tot vine vacanţa mare fiecare prichindel şi-a făcut planuri să îşi poată petrece măcar câteva zile la rudeniile care au norocul să stea la ţară.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.