00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Peste 130 de preşcolari de la două grădiniţe sătmărene au petrecut împreună o zi la ţară

Scris de Ioana Vladimirescu, 05 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luna iunie este pentru copiii de toate vârstele, fie preşcolari sau şcolari, una din cele mai frumoase luni ale anului.

Asta mai ales pentru că activităţile în care sunt implicaţi au loc în special afară. Iar când cadrele didactice organizează mici excursii bucuria copiilor e şi mai mare. Zilele trecute, preşcolari din două grădiniţe din oraş şi elevi de liceu au descoperit cât e de frumoasă viaţa la ţară, mergând în localitatea Lipău.

Un proiect frumos în care au fost implicaţi 116 prichindei din cinci grupe de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Satu Mare, 20 de preşcolari din grupa mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 şi elevii clasei a X-a de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”. Orăşenii au fost aşteptaţi în Lipău cu braţele deschise şi cu mult drag, întreaga activitate fiind pusă în scenă cu sprijinul educatoarei Nelica Pop şi al ajutoarelor sale. Au participat la desfăcat de mălai, au împletit pipirig, au vizitat muzeul din localitate şi, spre bucuria lor, s-au plimbat pe uliţa satului în remorca tractorului.

De la grădiniţa din Lipău au mers la biserică, unde au fost aşteptaţi de părintele Ioan Iederan, care a contribuit la masa servită de copii la Căminul cultural. Bunicile din sat au făcut sarmale, le-au copt pâine de casă în cuptoarele din curte şi din Pomi, tot după reţetă tradiţională, le-au adus cozonaci gustoşi.

Activitatea a reuşit să stârnească interesul celor mici pentru a petrece cât mai mult timp în natură. Şi dacă tot vine vacanţa mare fiecare prichindel şi-a făcut planuri să îşi poată petrece măcar câteva zile la rudeniile care au norocul să stea la ţară.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.