Peste 13.800 de fermieri sătmăreni şi-au depus la APIA cererile unice | Informaţia Zilei

Peste 13.800 de fermieri sătmăreni şi-au depus la APIA cererile unice

Scris de Ioan Aniţaş, 04 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De mai bine de două luni de zile informăm fermierii sătmăreni asupra ritmului de depunere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – APIA Satu Mare a cererii unice pentru a solicita subvenţia cuvenită pentru anul 2019.

Dacă în anul 2018 la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate aproape 19.000 de cereri, specialiştii în domeniu estimează că pe seama comasării unor suprafeţe de teren numărul cererilor pentru anul în curs o să fie sub cel din anul precedent. După cum ne-a spus Virgil Dragoş, directorul APIA Satu Mare, de la declanşarea campaniei până la începutul acestei luni au trecut pe la centrele locale şi judeţean al instituţiei 13.800 de fermieri. Socotelile arată că peste 73% din fermierii sătmăreni şi-au înregistrat cererile. Se cuvine subliniat faptul că din dispoziţia lui Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înregistrarea cererilor unice pentru anul 2019 se face în perioada 1 martie – 15 mai. Ministrul a ameninţat fermierii că depunerea cererilor după 15 mai o să-i lase fără subvenţie. În concluzie, fermierii care încă n-au trecut pe la centrele APIA trebuie să o facă imediat. Asta în ciuda faptului că în următoarele două sfârşituri de săptămână la APIA o să fie program de lucru.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345