Personalul medical din Satu Mare se aşteaptă la o aglomerare a UPU în perioada Sărbătorilor Pascale | Informaţia Zilei

Personalul medical din Satu Mare se aşteaptă la o aglomerare a UPU în perioada Sărbătorilor Pascale

Scris de I. Z., 16 aprilie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prefectul Radu Bud, preşedintele Consiliului Judeţean Pataki Csaba şi şefii structurilor M.A.I. au analizat azi planul acţiunilor şi activităţilor specifice care vor fi desfăşurate în următoarele zile pentru a asigura sărbători fără evenimente deosebite privind siguranţa individuală, dar şi liniştea şi ordinea publică, în contextul necesităţii respectării prevederilor speciale sanitare şi de limitare a circulaţiei persoanelor pentru limitarea răspândirii virusului care a provocat epidemia COVID-2019.

S-a analizat Acordul încheiat între Patriarhia Română şi Ministerul Afacerilor Interne, astfel:
– desfăşurarea slujbelor din Noaptea de Înviere fără participarea credincioşilor la biserici, aceştia putându-le urmări în direct la televiziuni ori prin intermediul reţelelor de socializare;
– distribuirea Paştilor la domiciliul credincioşilor se va face la domiciliu de către personalul clerical şi voluntari, doar la cerere;
– Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari dotaţi cu echipament de protecţie, având ca semn distinctiv o banderolă albă şi un ecuson cu datele de identificare, ştampilat de parohie;
– Structurile M.A.I. vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, respectarea reglementărilor prevăzute în Ordonanţele Militare şi pot fi implicate doar în distribuirea Sfintei Lumini spitalelor care nu au preot de caritate, centrelor sociale şi centrelor de carantină.

La nivelul judeţului, echipajele de ordine publică vor intensifica activităţile specifice de patrulare cu o prezentă mai numeroasă în trafic. Pe toată perioada se vor organiza filtre la intrările în oraşe, spre zonele de agrement, precum şi în zonele aglomerate, precum pieţele agroalimentare.

În această perioadă, conform statisticilor din anii trecuţi, personalul medical se aşteaptă la o aglomerare a Unităţii de Primiri Urgenţe, motiv pentru care s-a dispus prezenţa permanentă în zonă a unui echipaj de ordine publică.

Sursă: Prefectura Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517