10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Persoanele vârstnice vor desfăşura activităţi specifice sărbătorilor de iarnă şi de Ziua Naţională

Scris de Vasile Nechita, 24 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 24 noiembrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat două puncte: 1. Organizarea activităţilor specifice sărbătorilor de iarnă pentru persoanele vârstnice (prezintă: asociaţiile de pensionari) şi 2. Diverse.

 

Participanţi şi absenţi

 

La şedinţă au participat: Darius Filip, prefect, Altfatter Tamás Ferenc subprefect, Doina Feher, viceprimarul municipiului Satu Mare, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, col. (r) Gheorghe Strâmb, preşedintele Consiliului Judeţean pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din S.R.I, Lucian Marişca, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

A fost absent Mircea Marian, preşedintele Ligii Pensionarilor, care urma să prezinte raportul, alături de ceilalţi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari.

Programul Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor şi a CARP

 

Livia Haidu a prezentat un raport de activitate pe tema activităţilor specifice sărbătorilor de iarnă şi de întâmpinare a Zilei Naţionale. În preajma sărbătorilor de iarnă, asociaţia va întreprinde acţiuni diverse. La Biblioteca Judeţeană, va susţine un program literar-artistic cu un repertoriu al corului asociaţiei.

“ Trebuie să ne gândim la cei mai trişti ca noi şi vom face ca de obicei cele două activităţi la căminul de bătrâni “Şansa” din Satu Mare şi Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Căminul de argint” din Viile Satu Mare. Vom merge să îi colindăm, să le aducem vestea naşterii Domnului şi le vom oferi mici cadouri pentru ca cei care sunt internaţi în astfel de instituţii să simtă spiritul Crăciunului. Suntem invitaţi în Baia Mare, unde vom prezenta colinde din Zona noastră”, a spus Livia Haidu. A mai adăugat că pe 9 ianuarie 2018, începând cu ora 16, va organiza Revelionul pensionarilor. Tot ea a spus că e nemulţumită de faptul că asociaţia pe care o conduce nu poate depune coroane, dar promite să fie prezentă pe platou “unde avem locul nostru”.

Lucian Marişca a prezentat un şir de activităţi pe care urmează să le întreprindă în acest an, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, CARP va oferi ajutoare băneşti nerambursabile pentru aproximativ 580 de membri. Va mai contribui la împodobirea pomului de iarnă la noul şi la actualul sediu.

La rândul său, Voicu Şichet a prezentat un program dedicat comemorării dr. Vasile Lucaciu, care va avea loc în comuna Apa.

Un alt program care ne-a parvenit la redacţie este cel organizat de Şcoala Gimnazială Ion Creangă, intitulat “În prag de Centenar. 1 decembrie 1918 – 1 decembrie 2017.

Şi prefectul judeţului a adăugat că va difuza în presă programul manifestărilor de 1 Decembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.