Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Persoanele vârstnice vor desfăşura activităţi specifice sărbătorilor de iarnă şi de Ziua Naţională

Scris de Vasile Nechita, 24 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 24 noiembrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat două puncte: 1. Organizarea activităţilor specifice sărbătorilor de iarnă pentru persoanele vârstnice (prezintă: asociaţiile de pensionari) şi 2. Diverse.

 

Participanţi şi absenţi

 

La şedinţă au participat: Darius Filip, prefect, Altfatter Tamás Ferenc subprefect, Doina Feher, viceprimarul municipiului Satu Mare, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, col. (r) Gheorghe Strâmb, preşedintele Consiliului Judeţean pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din S.R.I, Lucian Marişca, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

A fost absent Mircea Marian, preşedintele Ligii Pensionarilor, care urma să prezinte raportul, alături de ceilalţi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari.

Programul Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor şi a CARP

 

Livia Haidu a prezentat un raport de activitate pe tema activităţilor specifice sărbătorilor de iarnă şi de întâmpinare a Zilei Naţionale. În preajma sărbătorilor de iarnă, asociaţia va întreprinde acţiuni diverse. La Biblioteca Judeţeană, va susţine un program literar-artistic cu un repertoriu al corului asociaţiei.

“ Trebuie să ne gândim la cei mai trişti ca noi şi vom face ca de obicei cele două activităţi la căminul de bătrâni “Şansa” din Satu Mare şi Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Căminul de argint” din Viile Satu Mare. Vom merge să îi colindăm, să le aducem vestea naşterii Domnului şi le vom oferi mici cadouri pentru ca cei care sunt internaţi în astfel de instituţii să simtă spiritul Crăciunului. Suntem invitaţi în Baia Mare, unde vom prezenta colinde din Zona noastră”, a spus Livia Haidu. A mai adăugat că pe 9 ianuarie 2018, începând cu ora 16, va organiza Revelionul pensionarilor. Tot ea a spus că e nemulţumită de faptul că asociaţia pe care o conduce nu poate depune coroane, dar promite să fie prezentă pe platou “unde avem locul nostru”.

Lucian Marişca a prezentat un şir de activităţi pe care urmează să le întreprindă în acest an, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, CARP va oferi ajutoare băneşti nerambursabile pentru aproximativ 580 de membri. Va mai contribui la împodobirea pomului de iarnă la noul şi la actualul sediu.

La rândul său, Voicu Şichet a prezentat un program dedicat comemorării dr. Vasile Lucaciu, care va avea loc în comuna Apa.

Un alt program care ne-a parvenit la redacţie este cel organizat de Şcoala Gimnazială Ion Creangă, intitulat “În prag de Centenar. 1 decembrie 1918 – 1 decembrie 2017.

Şi prefectul judeţului a adăugat că va difuza în presă programul manifestărilor de 1 Decembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.