Image 1
Image 2

Pericolele internetului, expuse copiilor din Halmeu de învățătoarea Mirela Câmpean și polițiști

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Felicia Hrihorisa – Mirela Campean

Miercuri, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Halmeu, pentru a marca Ziua Internațională a Internetului.

Siguranța online este o preocupare constantă a polițiștilor sătmăreni, tema fiind tot mai cerută de părinți și de cadrele didactice, în condițiile în care accesul copiilor pe internet este tot mai larg încurajat.

Dincolo de bogăția de informații, jocuri și aplicații educaționale, dar și de multitudinea de posibilități de divertisment oferite de lumea virtuală, copiii au nevoie de stabilirea unor reguli clare, de a cunoaște posibilele pericole, dar de a fi supravegheați în mediul online pentru a accesa în siguranță doar conținuturi potrivite vârstei lor.

Cadrele didactice au fost nevoite să își adapteze în ultimul an școlar metodele de predare, astfel încât să se potrivească predării online și să captiveze copiii.

Preocupată de a folosi resurse educaționale noi în mediul online, Mirela Câmpean, învățătoare la Școala Gimnazială Halmeu, a testat zeci de aplicații potrivite elevilor din ciclul primar și nu numai, și a reușit să adune tot ce a învățat despre aceste resurse în cartea recent lansată ,,Primul pas în aplicațiile web”, dedicată cadrelor didactice care au nevoie de un plus de inspirație în folosirea mijloacelor digitale de predare.

Însă, pe deplin conștientă de faptul că nu e suficient să cerem copiilor să folosească internetul zi de zi, fără ca să-i protejăm de pericolele internetului, autoarea cărții a invitat polițiștii la o întâlnire cu elevii claselor a II – a și a IV-a ai Școlii Gimnaziale Halmeu.

Astfel, copiii au aflat de la reprezentanta Poliției care sunt principalele reguli în folosirea internetului, ce pericole se ascund în spatele relaționării cu persoane necunoscute, de ce nu trebuie să accesăm site-uri care promit câștiguri, cum să ne construim parole sigure și cum avem grijă de amprenta noastră digitală, de imaginea noastră ,,în lume”, știut fiind faptul că orice activitate făcută pe internet lasă o urmă și simpla ștergere a unor poze sau mesaje nepotrivite nu ne garantează faptul că acel conținut nu mai există nicăieri în online.

Cu aceste activități polițiștii și cei peste 50 de elevi participanți la sesiunile de informare au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Internetului (29 octombrie), concluzia fiind aceea că internetul este o sursă generoasă de informații, posibilități de conectare și distracție, deschizându-ne noi orizonturi, dar avem nevoie de reguli clare, pentru adulți și mai ales pentru copii, pentru că accesul la lumea virtuală nu este lipsit de pericole.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with