20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Pericol de moarte! De pe clădirea Casa Albă, unde se află vechea stemă a oraşului, cade tencuiala

Scris de I. Z., 22 aprilie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bucati de tencuiala au cazut de pe Casa Alba

Bucati de tencuiala au cazut de pe Casa Alba

Una dintre clădirile valoroase din Satu Mare este aşa numita „Casă Albă”. Pe această clădire în stil secession geometric, construită înaintea primului război mondial, deci sub administraţia maghiară,

se află stema veche a oraşului Satu Mare.

Din nefericire, datorită nepăsării autorităţilor locale, a primarilor care s-au perindat pe la conducerea municipiului, faţada clădirii este într-o avansată stare de degradare.

Duminică au căzut bucăţi de tencuială, bucăţi de faianţă care dacă ar fi nimerit peste un trecător acesta ar fi fost grav rănit sau chiar îşi putea pierde viaţa. ISU s-a deplasat la faţa loculti dar, ca în cazul cărămizilor care au căzut de pe Dacia, nu au prea avut ce face.

Înainte pe vremea când era un primar român, respectiv domnul dr. Coica, s-ar fi putut spune că fiind clădiri construite în timpul administraţiei maghiare, nu exista un interes electoral pentru a fi reabulitate. Acum primarul este maghiar şi totuşi clădirile istorice sunt lăsate de izbelişte.

Nu ştim ce să spunem. Oricum, există probleme mari la Satu Mare şi acestea trebuie rezolvate până nu se întâmplă nenorociri. Primarul Kerestenyi, viceprimarii, consilierii municipali, de fapt toţi sătmărenii, trebuie să dea dovadă de mai multă dragoste faţă de oraşul în care trăiesc. Sloganul unui fost primar era „Eu îmi iubesc oraşul!” Oare noi ne iubim oraşul dacă lăsăm clădirile să ni se dărâme în cap?

Deiznteresul faţă de binele public se vede din toate întâmplările de zi cu zi. De exemplu, tot dumincă seara cetăţenii au sunat înnebuniţi la redacţie pentru că primăria a luat decizia de a spăla străzile, fără să facă în prelabil un anunţ care să ajungă la toţi locuitorii de pe străzile respective.

Se fac anunţuri ca în evul mediu, cu anunţuri pe ziduri. Mai lipseşte doar toba sau goarna care să anunţe ce măsuri se iau în oraş.
UDMR l-a tot atacat pe primarul Coica. Noua adminsitraţie UDMR este mai bună?

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 25 aprilie 2018, ora 12:08

  Kereskenyi este un oportunist in scop propriu !. Nu face nici cat degetul mic de la picior al lui Coica !. Aflat la conducerea orasului in timpul mandatului lui Gyuszika s-a remarcat ( a iesit in evidenta) prin injuraturi la adresa suporterilor dupa un meci de handbal daca nu gresesc mentionat si in presa locala. Ajuns deputat, a votat pt. pensii speciale in favoarea demnitarilor ( si pt. el evident !). Acum ca primar hiberneaza mandatul si cu timpul asteapta sa primesca pensie speciala nemeritata si pt. acest mandat de primar !. Coica macar a infiintat cabinete medicale necesare populatiei, Gabor ce a facut ?. De ce nu se ocupa de meseria lui ? ( pt. ca este un incapabil asa cum o si demonstreaza ! ). Ce asteptari aveti de la el ?….

 2. Babacu a spus: 23 aprilie 2018, ora 10:28

  Stimati satmareni, aveti putintica rabdare, dl. Primarele mai are de inaugurat 2 – 3 statui apoi se va ocupa si de treaba asta. Aveti incredere!

 3. adi a spus: 23 aprilie 2018, ora 09:26

  Cind a trecut acest primar zero ultima oare prin centrul vechi sa vada si el cum arata si sa ne spune si noua daca-i place????Mai gaga in afara de haos in oras , mariri de taxe si impozite n-ai facut nimic sa-ti rusine Mai bine iti iei jucariile si pleci Apropo tov. MASKULIK intr-o vreme tare vocal ai fost si tare ai stiut ce si cum trebuie facut acum taci ca porcul in cucuruzi cu toate ca esti mare city manager Salarii nesimtite ati stiut sa va puneti .Putori

 4. Dac Bulibas a spus: 23 aprilie 2018, ora 08:03

  Foarte bine punctat lucrurile de catre autoarea acestui articol !. Kereskenyi a fost candidatul UDMR si a primit un vot etnic NU unul meritat !. Asta este nivelul UDMR Satu Mare !. Nici Maskulik si nici Pataki Csaba ( jucausul pe telefon ) n-ar avea in mod normal ce cauta la conducerea orasului respectiv UDMRai !. Votul primit de acestia a fost unul etnic si nimic mai mult. Nici romanii n-au fost capabili sa trimita in cursa un candidat mai bun. Ca urmare, asta este rezultatul ,…, unul foarte trist pt. noi satmarenii. Kereskenyi cu ocazia vizitei in Sfantu Gheorghe cu echipa de baschet fete ar fi trebuit sa observe si sa invete multe lucruri de la primarul Antal Arpad cum trebe condus un oras dar asta necesita mai multa inteligenta de care primarul nostru cam duce lipsa. Daca comparam doar Gara CFR Sfantu Gheorghe cu cel din Satu Mare putem constata diferenta. Pacat ca ne batem joc de trecutul si viitorul orasului nostru. Cu asemenea conducatori nu meritam mai mult.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.