Image 1
Image 2

Update: Percheziţii în Satu Mare, Maramureş şi Sălaj la persoane bănuite de spălare de bani

mascati in timpul perchezitiilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
mascati in timpul perchezitiilor
mascati in timpul perchezitiilor

Update: Acţiunea procuroriilor DIICOT vizează activitatea societăţii patronate de Marius Bălaj de pe str. Magnoliei din municipiul Satu Mare.   Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de  Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Satu Mare şi Bihor,  cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală,  au efectuat azi, 19 octombrie, un număr de 28 de percheziţii pe raza judeţelor Satu Mare, Sălaj,  Maramureş şi a municipiului  Bucureşti.

Percheziţiile au fost realizate la sediile unor societăţi comerciale şi persoane fizice, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români şi ucraineni,  specializat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupului infracţional  au organizat şi gestionat mai multe societăţi comerciale cu comportamente de tip fantomă şi conductă, societăţi care printr-o succesiune de tranzacţii comercial fictive au asigurat înregistrarea de către 5 (cinci) societăţi comerciale, societăţi considerate beneficiare ale circuitului evazionist, a unor cheltuieli şi a unui TVA deductibil, TVA care, prin simularea unor livrări intracomunitare către diverse societăţi, s-a compensat cu TVA-ul rezultat din activitatea comercială curentă a societăţilor.

Operaţiunile fictive, pentru a se crea aparenţa de realitate, au fost susţinute de fluxurile de numerar în amonte, fluxuri care era oprit prin retragerea sumelor din contul unei societăţi de tip fantomă şi ulterior (aproape simultan) erau depuse în numerar în contul unei societăţi din aval cu justificarea creditare firmă.

Prejudiciul calculat în sarcina unei dintre societăţi este de  6.803.456 lei contând în TVA-ul pe care şi l-a dedus nejustificat, iar în ce priveşte celelalte societăţi, având în vedere faptul că operaţiunile comerciale fictive au continuat şi în anul 2015, fiind în curs, urmează a se calcul prejudiciul.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, ne informează DIICOT.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with