18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Pentru sfârşitul anului pe piaţa internaţională se estimează creşterea preţului cărnii de porc

Scris de Ioan Aniţaş, 29 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Se estimează creşterea cererii de carne de porc

Se estimează creşterea cererii de carne de porc

După cum estimează o serie de specilişti în domeniu, în ultima parte a acestui an ar putea creşte considerabil cererea de carne de porc pe piaţa internaţională, dar şi majorarea preţului.

O serie de ţări exportatoare au avut sau mai au probleme cu virsului diareei epidemice porcine (PEDv). Mai puţin afectate vor fi pieţele din Uniunea Europeană şi China, care nu vor înregistra fluctuaţii semnificative. Se presupune că producţiile bune de cereale din numeroase state vor aduce mai mult profit celor care deţin ferme de porci pentru îngrăşare.

O parte din scăderea efectivelor de porci în unele ferme specializate din Statele Unite ale Americii pare să fie compensată prin creşterea cu aproape 5 procente a greutăţii medii a porcilor oferiţi de fermieri pentru sacrificare.

După cum subliniază publicaţia Recolta.eu, lipsa materiei-prime pe piaţa globală împinge în sus preţurile, cu impact semnificativ asupra economiilor din Mexic, Coreea de Sud şi Japonia. În cazul Mexicului, preţul cărnii de porc s-a majorat cu aproximativ 25 la sută de la an la an şi există toate premisele ca acesta să se ducă şi mai sus cu cinci procente.

Pentru China, situaţia ia o turnură pozitivă în cazul majorării preţului cărnii de porc, practic o revenire după un trimestru I dificil. Preţurile materiei-prime chineze ar putea rămâne la acelaşi nivel mic de-a lungul întregului trimestrul III 2014, însă ar putea cunoaşte revirimente semnificative de la sfârşitul lunii septembrie, către final de an.

Şi toate acestea pe fondul majorării cererii şi diminuării disponibilului, după o amplă campanie de sterilizare a scroafelor din lunile anterioare. Totul va fi încadrat într-o situaţie de stocuri mondiale aflate în diminuare, situaţii care vor duce la majorarea competiţiei pe piaţă faţă de importuri şi la majorarea preţurilor.

Fiind unica regiune cu suficient de multă carne de porc ofertabilă la preţuri avantajoase, previziunile privind exporturile UE către Asia şi SUA rămân pozitive. Chiar şi aşa, această situaţie nu va fi îsuficientă pentru a compensa exporturile mai mici către ţări din Europa Centrală şi de Est.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.