10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Pentru media 10 de la Bac, Teodora Bărăian a studiat zilnic 5-6 ore

Scris de Vera Pop, 09 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Absolvenţii de clasa a XII-a au aflat ieri, 8 iulie, primele rezultate ale Bacalaureatului 2019. La nivelul judeţului Satu Mare 65,94% dintre ei au obţinut notă de trecere la Bacalaureat, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt comparabile cu cele de anul trecut, când 66,06% din totalul candidaţilor au promovat Bacul înainte de contestaţii. După contestaţii, procentul a mai crescut cu 3%.

În acest an la examen s-au înscris 2.017 candidaţi, au fost prezenţi 1.976, din care au fost declaraţi reuşiţi 1.303, în pondere de 65,94%.

Rata de promovare înregistrată de candidaţii din promoţia curentă este de 71,32%. Pentru candidaţii din promoţii anterioare promovabilitatea este de 20,19%. Pentru a promova examenul, elevii au avut nevoie de media 6.

Elevii verifică rezultatele direct pe internet

Elevii au verificat pagina Ministerului Educaţiei încă de dimineaţă, pentru a afla ce note au obţinut. Prin urmare mai puţini elevi au venit la licee ca să consulte listele afişate pe avizierele din holurile centrelor de examen.
O parte dintre cei care au susţinut Bacalaureatul la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” spun că s-au aşteptat la note mai mari, iar unii dintre ei au depus contestaţii. Totuşi, marea majoritate ne-au mărturisit că sunt mulţumiţi pentru simplul fapt că au promovat examenul de maturitate. Contestaţiile nu au fost luate în calcul nici pentru elevii a căror admitere în facultate nu este influenţată de rezultatele de la Bac.

Depunerea contestaţiilor s-a făcut luni, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afişa sâmbătă, 13 iulie.
Candidaţii care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2019 se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, care va avea loc la toamnă.

O singură medie de 10 în judeţ

Teodora Bărăian, elevă la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, este singura absolventă de clasa a XII-a din judeţul Satu Mare care a obţinut media 10 la Bacalaureat.

Teodora s-a pregătit intens în acest an, aşa că s-a aşteptat să obţină note foarte bune. Totuşi a primit rezultatele cu bucurie şi spune că acestea reprezintă o încununare a muncii pe care a depus-o de-a lungul anului şcolar.

Despre timpul alocat studiului, absolventa susţine că de-a lungul anului a învăţat fiecare lecţie fără excepţie.

În ultima lună, absolventa a studiat zilnic aproximativ 5-6 ore, pentru a aprofunda materia de peste an.

Deşi a obţinut rezultate remarcabile, Teodora ne-a mărturisit că nu a luat meditaţii la niciuna dintre materiile pentru Bac. Singura pregătire pe care o face cu ajutorul unui profesor este pentru proba sportivă din iulie, când va susţine admiterea la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Pe lângă proba sportivă, Teodora trebuie să treacă şi printr-un examen scris.

Rezultate pe ţară

Cel mai mare procent de promovare la Bacalaureatul 2019 a fost înregistrat în sectorul 4 al Bucureştiului, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenţi la Bac, este declaraţia făcută de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. De asemenea, aceasta a declarat că, pe judeţe, topul este următorul: Cluj, Iaşi, Bacău şi Sibiu. “Clujul are aproape 81% rata de promovare a Bacalaureatului, Iaşi 76%, Bacău 75%, Sibiu 74”.

În Maramureş promovabilitatea înainte de contestaţii este de 62,01%, deci mai mică decât în Satu Mare.

În ceea ce priveşte mediile de 10, în ţară mai sunt alţi 176 de elevi care au reuşit această performanţă. Chiar şi în Maramureş sunt 9 elevi care au obţinut media 10.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.