Pentru apele minerale de la Sângeorz-Băi trebuie să se acorde acces nediscriminatoriu | Informaţia Zilei

Pentru apele minerale de la Sângeorz-Băi trebuie să se acorde acces nediscriminatoriu

Scris de Cristina Bursuc, 04 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Compania care deţine monopolul pe exploatarea apei minerale din Sângeorz-Băi, HEBE SA, trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice, în mod obiectiv, tuturor companiilor ce deţin facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear în staţiune, arată Consiliul Concurenţei.

Autoritatea a declanşat, în 2018, o investigaţie care vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de HEBE SA în staţiunea Sângeorz-Băi, prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul „Someşul” din aceeaşi localitate.

Pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială care au condus la declanşarea investigaţiei, HEBE a propus o serie de angajamente printre care şi acela că va valorifica în mod nediscriminatoriu resursele de apă minerală către companiile terţe.

„În cadrul angajamentelor, HEBE SA propune adoptarea unui contract-cadru care să reflecte o serie de propuneri şi principii pe care le va respecta pentru asigurarea unui mediu concurenţial în staţiunea Sângeorz-Băi. Astfel, prin noul contract-cadru, HEBE SA doreşte să elimine neclarităţile vechiului contract şi să regleze relaţiile contractuale. Propunerea de contract-cadru este formulată în termeni generali, adresându-se oricăror alţi posibili viitori beneficiari ai resursei de apă minerală terapeutică. De asemenea, HEBE SA se obligă să valorifice resursele de apă minerală către companiile terţe, în mod transparent şi nediscriminatoriu, prin publicarea pe site-ul propriu a modelului de contract-cadru, ce va conţine prevederi referitoare la obiectul contractului, modalitatea şi termenele de plată, sancţiunile în caz de neplată sau de întârziere a plăţii, termenul şi modalitatea de prelungire sau încetare a contractului”, precizează Consiliul Concurenţei, care a supus dezbaterii publice angajamentele HEBE.

Compania HEBE SA este deţinătoarea Licenţei exclusive de exploatare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345