Pensionarii nu-şi pot permite să cumpere cireşe şi fasole verde la 20 de lei kilogramul | Informaţia Zilei

Pensionarii nu-şi pot permite să cumpere cireşe şi fasole verde la 20 de lei kilogramul

Scris de Ioan Aniţaş, 28 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

“Se apropie vara, cel puţin din punct de vedere calendaristic, spunea deunăzi pensionara Maria D., cititoare a ziarului nostru. Este o ofertă bogată în aceste zile de legume de sezon în general, dar şi de fructe în pieţele sătmărene. Dacă unele legume pot ajunge şi pe mesele noastre, ale pensionarilor, preţurile lor fiind accesibile, nu acelaşi lucru pot să-l spun spre exemplu în cazul cireşelor, care în aceste zile au preţuri cuprinse între 20 şi 25 de lei kilogramul.

Aceste fructe de sezon sunt în prezent mai scumpe decât unele sortimente de carne de porc. Un preţ greu accesibil am remarcat în piaţă la fasolea verde, care marţi, 26 mai, în Piaţa Someş se vindea la 18-20 de lei kilogramul. Este îmbucurător faptul că de două sau trei zile, a scăzut puţin preţul căpşunilor. Acesta fiind cuprins între 9 şi 10 lei kilogramul. Am auzit că scade preţul acestor fructe şi în camp. Nu vreau să fac reproşuri nimănui. Producătorul stabileşte preţul pentru marfa pe care o are, dar simt un gust amar când mă gândesc la majoritatea pensionarilor cu pensii de 700-900 de lei şi la diferenţa uriaşă faţă de unele preţuri din magazine şi pieţe. Până şi banalele mere au ajuns să coste 5-6 lei kilogramul. Oare ce anume ne vom permite pe viitor să cumpărăm?“

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 30 mai 2020, ora 10:12

    Dar cei cu salariul minim de 1350 lei in mana care poate au si copii pot sa-si permita ?…..Salariile la bugetari ati facut sa ajunga la peste dublul salariului minim pe care primeste un muncitor care munceste la privat. Nu credeti ca si salariile minime ar trebui dublate in aceste conditii ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517