Image 1
Image 2

Pe fondurile de vânătoare din judeţ se pot împuşca 798 de căprior

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marius Cionca, seful Garzii Forestiere
Marius Cionca, seful Garzii Forestiere

În fiecare primăvară, asociaţiile de vânătoare, cu implicarea membrilor lor, participă la evaluarea vânatului de pe fondurile de vânătoare pe care le administrează, indiferent de specie, mai puţin carnivorele mari. Rezultatele evaluărilor stau la baza stabilirii planului de recoltă care se aprobă la nivelul organismelor naţionale abilitate. Propunerile cotelor de vânat se centralizează de către fostul Inspectorat Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare – ITRSV, actuala Gardă Forestieră.

Aceste documente care se impun a fi întocmite au fost trimise la Bucureşti la momentul potrivit şi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial. Se cuvine subliniat faptul că în urma scandalului iscat în cursul anului 2016 de către o serie de asociaţii de protecţie a animalelor din întreaga ţară, pentru spreciile de carnivore mari precum: urs, lup, pisică sălbatică nu s-au aprobat cote de recoltă.

Cei mai mulţi cerbi comuni sunt pe fondul Foieni

După cum ne-a spus Marius Cionca, şeful Gărzii Forestiere Satu Mare, păstrând şi respectând cutumele, de la 1 mai s-a deschis sezonul de vânătoare la căprior. Ca urmare a acestui fapt, pentru căprior a fost probat în avans planul de recoltă aferent sezonului de vânătoare 2017/2018. În cazul acestei specii cota de recoltă pentru cele 49 de fonduri de vânătoare din judeţ administrate de asociaţiile de profil legal constituire este de 798 de exemplare.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de vineri, 5 mai, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with