Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Zazula Bela, Radu Roca, Romeo Pop, titlul emisiunii: Zi neagră pentru cetăţenii municipiului Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Gabriel Leş, Claudiu Ţinca, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Tarife duble pentru parcare (reluare) 02.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 03.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 05.17 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru Mediu la final 05.43 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Florile, între pasiune şi afacere 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Zazula Bela, Radu Roca, Romeo Pop, titlul emisiunii: Zi neagră pentru cetăţenii municipiului Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Mariana Dragoş 10.27 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 11.28 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Gabriel Leş, Claudiu Ţinca, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Tarife duble pentru parcare (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 14.13 Teleshopping 14.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 15.36 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 16.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, titlul emisiunii: Un proiect în parteneriat cu alte 4 ţări 17.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Paul de România Furată

Scris de Dumitru Păcuraru, 12 decembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Şoc după şoc, dar niciun electroşoc. O nouă garnitură de samsari imobiliari au luat contact cu betonul rece din beciul domnesc. De data aceasta personajul central este aşa-zisul prinţ Paul de România. Acum, prin adăugare, şi-ar putea schimba numele princiar în Paul de România Furată. Atât de mari sunt sumele vehiculate, şi atât de multe cazuri încât nu mai miră pe nimeni. A devenit ceva banal. Cum încă nu s-a dat nicio sentinţă, eforturile DNA par să fie degeaba.

Ceea ce merită într-adevăr reţinut că vremea de glorie a samsarilor a coincis cu guvernarea partidului care îşi făcuse din “statul de de drept” o deviză pe care o flutura atât de tare încât briza se simţea până la Bruxelles. Miliardele de euro date de guvernul Boc pot fi considerate perlele mandatelor preşedintelui Traian Băsescu. Este vorba despre acelaşi preşedinte care se lăuda că el nu s-a lăsat manevrat de nimeni.

Realizările guvernelor Boc şi profiturile celor care au fost despăgubţi de ANRP pot fi puse în balanţă. Avem astfel un răspuns la întrebarea de ce a acceptat atât de uşor PDL să se defiinţeze. Sau, să zicem, să-şi schimbe numele. Punând faţă în faţă sumele plătite cu sumele încasate de România din fondurile europene s-ar putea să avem surpriza de a constata că ANRP a fost mai tare decât UE. A dat mai multe miliarde de euro decât a accesat România. Nu mai punem la socoteală împrumutul de peste 20 de miliarde de euro luat la începutul crizei. Faţă de toate acestea, tăierea salariilor este o  o mică găinărie.

O parte dintre parlamentarii care susţineau guvernul care a fost atât de darnic cu plata unor sume uriaşe pentru retrocedări, se află şi acum în băncile Parlamentului. Vor vota bugetul prezentat de guvernul Cioloş. Desigur, printre ei se află şi parlamentari care stau cu un picior în parlament, iar cu altul în puşcărie. Elena Udrea este cea mai elegantă dintre ei. Pe când nu-i era teamă de WC-ul turcesc se zice că l-ar fi informat pe Traian Băsescu despre faptul că la ANRP se întâmplă ceva necurat. S-ar fi vorbit şi la guvern despre sumele uriaşe. Doar opinia publică nu a aflat nimic decât după consumarea faptelor. ~ntrebarea este dacă atunci când s-au dezbătut bugetele din anii respectivi, parlamentarii nu au  observat că foarte mulţi bani se duc într-o gaură neagră?

Votarea bugetului de stat este unul dintre cele mai importante momente din activitatea Parlamentului. Când guvernul se bizuie pe o majoritate confortabilă este floare la ureche.  În cazul unui guvern minoritar, cum a fost Tăriceanu, se negocia cu fiecare partid în parte. PSD primea ceva în schimbul votului. De regulă bani pentru baronii locali. Actualul guvern este în aceeaşi situaţie. Stă la mâna PSD şi, în parte, UDMR şi UNPR. Nu mai mai contează ALDE şi PMP, pentru că au prea puţine voturi. Ar putea înclina balanţa numai dacă raportul dintre PSD şi PNL ar fi foarte strâns. PSD de data aceasta are pretenţia de a se respecta măsurile luate de guvernul Ponta şi, totodată, promisiunea de creştere a salariului minim. Sunt doleanţe de ordin electoral. Dar bani concreţi oare cere? Nu ceva în genul sumelor pentru retrocedări, ceva mai modest.

    Am pornit de la retrocedări, arestări, guverne, partide şi parlamentari, pentru a ajunge la buget. Este o ciorbă, dar aşa arată România. Nimic nu este clar. Nici trecutul, nici prezentul, şi cu atât mai puţin viitorul.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend