25.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Contestatarii lui Dragnea bat în retragere?(reluare) 01.40 Cultură. 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Livia Haidu, Voicu Şichet, Cornel Morar. Titlul emisiunii: Prima mare sărbătoare dedicată centenarului a unit mii de românii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Contestatarii lui Dragnea bat în retragere?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Profilul criminalului. 14.30 Teleshopping 14.50 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 16.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 17.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 23.00 Audienţe în direct.

Paul de România Furată

Scris de Dumitru Păcuraru, 12 decembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Şoc după şoc, dar niciun electroşoc. O nouă garnitură de samsari imobiliari au luat contact cu betonul rece din beciul domnesc. De data aceasta personajul central este aşa-zisul prinţ Paul de România. Acum, prin adăugare, şi-ar putea schimba numele princiar în Paul de România Furată. Atât de mari sunt sumele vehiculate, şi atât de multe cazuri încât nu mai miră pe nimeni. A devenit ceva banal. Cum încă nu s-a dat nicio sentinţă, eforturile DNA par să fie degeaba.

Ceea ce merită într-adevăr reţinut că vremea de glorie a samsarilor a coincis cu guvernarea partidului care îşi făcuse din “statul de de drept” o deviză pe care o flutura atât de tare încât briza se simţea până la Bruxelles. Miliardele de euro date de guvernul Boc pot fi considerate perlele mandatelor preşedintelui Traian Băsescu. Este vorba despre acelaşi preşedinte care se lăuda că el nu s-a lăsat manevrat de nimeni.

Realizările guvernelor Boc şi profiturile celor care au fost despăgubţi de ANRP pot fi puse în balanţă. Avem astfel un răspuns la întrebarea de ce a acceptat atât de uşor PDL să se defiinţeze. Sau, să zicem, să-şi schimbe numele. Punând faţă în faţă sumele plătite cu sumele încasate de România din fondurile europene s-ar putea să avem surpriza de a constata că ANRP a fost mai tare decât UE. A dat mai multe miliarde de euro decât a accesat România. Nu mai punem la socoteală împrumutul de peste 20 de miliarde de euro luat la începutul crizei. Faţă de toate acestea, tăierea salariilor este o  o mică găinărie.

O parte dintre parlamentarii care susţineau guvernul care a fost atât de darnic cu plata unor sume uriaşe pentru retrocedări, se află şi acum în băncile Parlamentului. Vor vota bugetul prezentat de guvernul Cioloş. Desigur, printre ei se află şi parlamentari care stau cu un picior în parlament, iar cu altul în puşcărie. Elena Udrea este cea mai elegantă dintre ei. Pe când nu-i era teamă de WC-ul turcesc se zice că l-ar fi informat pe Traian Băsescu despre faptul că la ANRP se întâmplă ceva necurat. S-ar fi vorbit şi la guvern despre sumele uriaşe. Doar opinia publică nu a aflat nimic decât după consumarea faptelor. ~ntrebarea este dacă atunci când s-au dezbătut bugetele din anii respectivi, parlamentarii nu au  observat că foarte mulţi bani se duc într-o gaură neagră?

Votarea bugetului de stat este unul dintre cele mai importante momente din activitatea Parlamentului. Când guvernul se bizuie pe o majoritate confortabilă este floare la ureche.  În cazul unui guvern minoritar, cum a fost Tăriceanu, se negocia cu fiecare partid în parte. PSD primea ceva în schimbul votului. De regulă bani pentru baronii locali. Actualul guvern este în aceeaşi situaţie. Stă la mâna PSD şi, în parte, UDMR şi UNPR. Nu mai mai contează ALDE şi PMP, pentru că au prea puţine voturi. Ar putea înclina balanţa numai dacă raportul dintre PSD şi PNL ar fi foarte strâns. PSD de data aceasta are pretenţia de a se respecta măsurile luate de guvernul Ponta şi, totodată, promisiunea de creştere a salariului minim. Sunt doleanţe de ordin electoral. Dar bani concreţi oare cere? Nu ceva în genul sumelor pentru retrocedări, ceva mai modest.

    Am pornit de la retrocedări, arestări, guverne, partide şi parlamentari, pentru a ajunge la buget. Este o ciorbă, dar aşa arată România. Nimic nu este clar. Nici trecutul, nici prezentul, şi cu atât mai puţin viitorul.

Abonează-te acum Online!