Image 1
Image 2

Patru sculptori sătmăreni expun luni de Ziua Brâncuși

"Domnișoara Pogany"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
"Domnișoara Pogany"
“Domnișoara Pogany”

În contextul unei sărbători de interes național, Ziua Brâncuși, declarată oficial anul trecut pentru 19 februarie, un grup de sculptori sătmăreni doresc să celebreze luni seară alături de iubitorii de frumos viața și arta lui Constantin Brâncuși. Se va reaminti astfel cine a fost și cum a reușit el să împrospăteze limbajul și viziunea plastică în sculptura contemporană, ajungând un reprezentant de seamă al artei moderne.

Se va deschide și o expoziție de sculptură cu aceeași temă, care va fi deschisă timp de o săptămână și în care expun Alexandru Ciobotariu, Radu Ciobanu, Felix Deac și Edy Herceg. Evenimentul începe luni, 20 februarie, la ora 19, cu o prezentare interactivă susținută de Révész Csaba. Programul serii mai cuprinde un concert de drâmbă și percuție, sub titlul “Summa Vibra”.

Această celebrare a Zilei Brâncuși are loc într-un pub situat pe strada Ștefan cel Mare la numărul 15. Organizatorii sunt Nomanid Productions, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” si Alexandru Ciobotariu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.