Image 1
Image 2

Patru licee sătmărene vor primi bani pentru proiecte de reducere a abandonului şcolar

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La nivel de ţară, peste 270 de licee vor derula proiecte finanţate prin granturi de până la 152.000 de euro, pe o perioadă de patru ani.

Obiective proiectului este reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la Bacalaureat, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Cele patru licee sătmărene beneficiare

Din judeţulSatu Mare, Liceul Reformat Satu Mare, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Satu Mare, Liceul Teoretic Negreşti-Oaş şi Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron Negreşti-Oaş beneficiază de granturi în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE), după cum ne-a informat inspectoarea Adriana Dîngă.

Urmează o nouă etapă de depunere a proiectelor

Potrivit inspectoarei Oltea Săveanu, Proiectul ROSE se desfăşoară în două etape, două runde, cum s-a exprimat interlocutoarea. “Proiectul este actualmente în derulare. Toate liceele au şanse de finanţare, depinde de calitatea proiectelor. totodată, solicitanţii trebuie să se încadreze în termene, întrucât în prima rundă au fost dosare respinse din cauza neîncadrării în termene”, a precizat inspectoarea Oltea Săveanu.
Am mai aflat că în funcţie de numărul de elevi înmatriculaţi la liceu şi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro şi 152.500 Euro. Finanţarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, iar prima tranşă de bani a fost deja trimisă.

Cum vor fi folositi banii

„În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activităţi eligibile: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spaţiilor de şcolarizare, respectiv achiziţii de bunuri în scop educaţional. În prima categorie sunt incluse activităţi remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare şi orientare în carieră, dezvoltarea de abilităţi socio-emoţionale, precum şi activităţi specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate.
Grupa a doua de activităţi cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiţii, acţiuni destinate înfiinţării/dezvoltării de reţele şcolare”, informează comunicatul MEN.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EDUCAȚIE ÎN ROMÂNIA

Profesoara care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare

Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă nu i-a fost desfăcut în vară.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now