17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Patru juniori ai Olimpiei au ajuns la Unirea Tăşnad, iar alţi nouă la Turul Micula

Scris de Constantin Demian, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Săptămânile din urmă am tot scris despre Olimpia, despre prima echipă a clubului sătmărean şi am acordat mai puţin spaţiu echipelor de juniori. Era şi firesc să fie aşa în condiţiile în care Olimpia a avut mari probleme de natură financiară, probleme care au dus la final la excluderea grupării sătmărene din campionatul Ligii 2. Dar facem acum o scurtă trecere în revistă a situaţiei echipelor de juniori şi copii ale Olimpiei Satu Mare.

Excluderea echipei sătmărene din campionatul Ligii 2 a dus, automat, şi la excluderea echipelor de juniori A şi B din campionatele organizate FRF. Drept urmare echipele de juniori U19 (pregătită de Mircea Bolba) şi U17 (antrenori Tiberiu Csik şi Levente Paul) şi-au încetat, de facto şi de drept, existenţa.

În situaţia dată mai mulţi jucători de la U19 şi-au căutat alte echipe. :i chiar şi-au găsit. Astel, 4 jucători au plecat la Unirea Tănad, echipă din L3. Alţi 9 sunt deja la Turul Micula, acolo unde a ajuns şi antrenorul lor, Mircea Bolba, iar doi se află în probe la echipe din Ungaria. Ceilalţi, pentru a nu-şi întrerupe pregătirile, pentru a avea jocuri în picioare, vor ajunge, probabil, la alte echipe din L4.

Din punctul nostru de vedere, având în vedere că pe termen scurt nu prea au avut o altă opţiune, decizia de a merge la echipe din judeţ este foarte bună. Pentru că, dacă proiectul cu secţia de fotbal de la CSM Satu Mare capătă contur, atunci ei vor constitui coloana vertebrală a viitoarei echipe a Olimpiei.

Despre juniorii U17 nu se ştiu prea multe. O parte dintre şi-au exprimat dorinţa de a juca la echipe din judeţ, alţii s-au întors la LPS, iar unii sunt în stand-by cu speranţe la zile mai bune. Grupa, poate singura cu jucători formaţi şi legitimaţi din copilărie la Olimpia, ar putea evolua în sezonul viitor în campionatul republican al juniorilor U19. Dar asta numai dacă se va găsi o soluţie ca să fie înscrisă în acest campionat. Evident sub alt nume, nu cel de FC Olimpia 2010.

Mergând mai departe, echipele de juniori C,D şi E, angrenate în campionatele organizate de AJF Satu Mare, îşi pot continua activitatea nestingherit. Sub numele de FC Olimpia sau CSM Olimpia dacă se va înfiinţa acea secţie de fotbal la Clubul Sportiv Municipal. Dar, pentru că există şi un “dar” aceste echipe nu prea sunt ale Olimpiei. Astfel, juniorii C, grupă formată de antrenor Cristi Popa, au fost legitimaţi la Someşul şi tranferaţi la Olimpia pentru un campionat. Dar, în cazul desfiinţării grupelor de copii de la Olimpia redevin automat jucătorii Someşului.

Grupa de juniori D (U13), antrenori Cristi Popa şi Bogdan Ardelean, este o grupă eterogenă cu jucători care provin de la Someşul şi Olimpia.

Grupa juniorilor E (U11), antrenor Nelu Donca, este o grupă alcătuită din 12 jucători. Toţi aparţin de Juniorul Satu Mare şi joacă sub formă de împrumut la Olimpia.

Ultima grupă, cea de iniţiere, antrenor Lulu Dragmir, cuprinde copii născuţi în 2010 şi 2011 şi nu este angrenată în nicio competiţie oficială.

La final ne exprimâm speranţa că proiectul înfiinţării unei secţii de fotbal la CSM Satu Mare se va dovedi unul viabil, convingător, de bun augur pentru viitorul fotbalului sătmărean. Nu ne dorim sub nicio formă un proiect făcut în pripă doar pentru a da bine în ochii sătmărenilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.