18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Patru juniori ai Olimpiei au ajuns la Unirea Tăşnad, iar alţi nouă la Turul Micula

Scris de Constantin Demian, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Săptămânile din urmă am tot scris despre Olimpia, despre prima echipă a clubului sătmărean şi am acordat mai puţin spaţiu echipelor de juniori. Era şi firesc să fie aşa în condiţiile în care Olimpia a avut mari probleme de natură financiară, probleme care au dus la final la excluderea grupării sătmărene din campionatul Ligii 2. Dar facem acum o scurtă trecere în revistă a situaţiei echipelor de juniori şi copii ale Olimpiei Satu Mare.

Excluderea echipei sătmărene din campionatul Ligii 2 a dus, automat, şi la excluderea echipelor de juniori A şi B din campionatele organizate FRF. Drept urmare echipele de juniori U19 (pregătită de Mircea Bolba) şi U17 (antrenori Tiberiu Csik şi Levente Paul) şi-au încetat, de facto şi de drept, existenţa.

În situaţia dată mai mulţi jucători de la U19 şi-au căutat alte echipe. :i chiar şi-au găsit. Astel, 4 jucători au plecat la Unirea Tănad, echipă din L3. Alţi 9 sunt deja la Turul Micula, acolo unde a ajuns şi antrenorul lor, Mircea Bolba, iar doi se află în probe la echipe din Ungaria. Ceilalţi, pentru a nu-şi întrerupe pregătirile, pentru a avea jocuri în picioare, vor ajunge, probabil, la alte echipe din L4.

Din punctul nostru de vedere, având în vedere că pe termen scurt nu prea au avut o altă opţiune, decizia de a merge la echipe din judeţ este foarte bună. Pentru că, dacă proiectul cu secţia de fotbal de la CSM Satu Mare capătă contur, atunci ei vor constitui coloana vertebrală a viitoarei echipe a Olimpiei.

Despre juniorii U17 nu se ştiu prea multe. O parte dintre şi-au exprimat dorinţa de a juca la echipe din judeţ, alţii s-au întors la LPS, iar unii sunt în stand-by cu speranţe la zile mai bune. Grupa, poate singura cu jucători formaţi şi legitimaţi din copilărie la Olimpia, ar putea evolua în sezonul viitor în campionatul republican al juniorilor U19. Dar asta numai dacă se va găsi o soluţie ca să fie înscrisă în acest campionat. Evident sub alt nume, nu cel de FC Olimpia 2010.

Mergând mai departe, echipele de juniori C,D şi E, angrenate în campionatele organizate de AJF Satu Mare, îşi pot continua activitatea nestingherit. Sub numele de FC Olimpia sau CSM Olimpia dacă se va înfiinţa acea secţie de fotbal la Clubul Sportiv Municipal. Dar, pentru că există şi un “dar” aceste echipe nu prea sunt ale Olimpiei. Astfel, juniorii C, grupă formată de antrenor Cristi Popa, au fost legitimaţi la Someşul şi tranferaţi la Olimpia pentru un campionat. Dar, în cazul desfiinţării grupelor de copii de la Olimpia redevin automat jucătorii Someşului.

Grupa de juniori D (U13), antrenori Cristi Popa şi Bogdan Ardelean, este o grupă eterogenă cu jucători care provin de la Someşul şi Olimpia.

Grupa juniorilor E (U11), antrenor Nelu Donca, este o grupă alcătuită din 12 jucători. Toţi aparţin de Juniorul Satu Mare şi joacă sub formă de împrumut la Olimpia.

Ultima grupă, cea de iniţiere, antrenor Lulu Dragmir, cuprinde copii născuţi în 2010 şi 2011 şi nu este angrenată în nicio competiţie oficială.

La final ne exprimâm speranţa că proiectul înfiinţării unei secţii de fotbal la CSM Satu Mare se va dovedi unul viabil, convingător, de bun augur pentru viitorul fotbalului sătmărean. Nu ne dorim sub nicio formă un proiect făcut în pripă doar pentru a da bine în ochii sătmărenilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.