Image 1
Image 2

Patru elevi și doi profesori de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, la un proiect în Germania

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un grup de patru elevi și doi profesori de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Satu Mare au participat la a doua reuniune de proiect organizată în cadrul proiectului Erasmus+, la școala parteneră din Germania,Walter Mohr Realschule Traunreut în perioada 1-4 aprilie 2019. Proiectul se numește ”Minorities in Europe” – ”Minorități în Europa” și se desfășoară în anii școlari 2018-2019 și 2019-2020, fiind finanțat din fonduri europene.

Liceul sătmărean a fost reprezentat de elevii Cizmar Iulian, Pașca Maria, Mak Jenifer și Feher Elisa, însoțiți de directoarea Șimon Daniela, respectiv de directoarea adjunctă Pop Olivia, coordonatoare de proiect.

Experiențe culinare

La întâlnire au participat membrii în echipa de proiect din țările partenere, România, Turcia, Macedonia și Germania (țara gazdă). Elevii au stat la familii gazdă unde s-au familiarizat cu stilul de viață al adolescenților, cu bucătăria bavareză sau cu modul lor de a petrece timpul liber. A fost o experiență unică. În același timp am avut cu toții oportunitatea de a degusta bucătăria a peste zece nații, școala parteneră oferind educație multor elevi proveniți din rândul diverselor minorități etnice, astfel, mâncare românească, braziliană, turcească, ungurească, siriană, rusească și bineînțeles nemțească. Și un copios mic dejun bavarez a fost servit. De asemenea, am putut asista la prezentarea unor dansuri tradiționale bavareze, în frumoasele porturi populare, respectiv prezentare de costume populare săsești și germane.

Atelierele de lucru interactive

Atelierele de lucru au fost interactive, având ca topic principal minoritățile religioase. S-a votat și citatul care va apărea pe toate produsele de marketing ale proiectului, cel câștigător fiind al echipei liceului nostru ”We all smile in the same language”, citându-l pe Tom Shelton. Folosirea conștientă a resurselor multimedia a fost un alt punct atins pentru a-i preveni pe elevi despre pericolele la care se pot expune dar și folosirea eficientă a acestora este deosebit de importantă în secolul nostru.

Vizite culturale

Vizitele culturale au oferit grupului bucuria de a cunoaște frumoasa Bavarie astfel. Profesorii și elevii au navigat pe valurile lacului Chiemsee (cel mai mare lac din Bavaria) până la Castelul Herrenchiemsee, construit de regele Ludovic al II-lea al Bavariei. Munchen a fost o altă atracție cu Marienplatz care găzduiește și Primăria Nouă. În fiecare zi la 11 dimineața și la 5 după-amiaza, figurinele de dimensiuni aproape naturale ale ceasului oferă un adevărat spectacol pentru mulțimea adunată în Marienplatz. Există două spectacole, primul ce pune în scenă nunta Ducelui Wilhelm al V-lea și a Renatei de Lorraine, iar al doilea este un dans numit Schafferltanz, interpretat prima dată în 1517 pentru a celebra sfârșitul epidemiei de ciumă.
Au fost cu toții primiți la Muzeul Evreiesc din Munchen, unde s-a participat la un atelier de lucru pe tema ”Vegetarian sau cușer?”
Ultimul punct turistic al vizitei delegației l-a constituit descoperirea orașului UNESCO Bamberg, unde au fost călăuziți de un ghid turistic care i-a introdus în multiculturalitatea și diversitatea religioasă a orașului medieval.
Următoarea revedere se va derula la liceul nostru la începutul lunii octombrie 2019, ne relatează coordonatoarea de proiect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

JUDEȚUL SATU MARE

S-a dat startul concursului “Go to School”

Toate școlile din județul Satu Mare se pot înscrie la concursul ” Go to School ” , lansat de către Asociația Acces la Viitor. Este o competiție în care elevii își arată abilitățile de a cuprinde într-un mesaj cuprinzător esența a ceea ce este o școală pentru viitor, în ochii lor.