10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Patru din zece români vor avea economii mai mici

Scris de Vasile Andreica, 07 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

39% dintre români se aşteaptă să economisească mai puţin anul acesta comparativ cu 2018, arată un studiu cu privire la evoluţia cheltuielilor gospodăriilor, iniţiat de Mind the Gap, companie specializată în cercetare de piaţă şi consultanţă.

De asemenea, conform aceleiaşi surse, în 2019 majoritatea românilor se aşteaptă să dea mai mult pe produsele alimentare (52%) şi pe utilităţi (53%), comparativ cu 2018.

Cu toate că oamenii încep să conştientizeze importanţa prudenţei financiare, creşterea costului traiului zilnic este o barieră greu de trecut în comportamentul de economisire. “Zvonurile privind o posibilă altă criză economică la nivel mondial şi instabilitatea cadrului legislativ şi economic de la noi din ţară îi fac pe români mai preocupaţi de posibilitatea de a avea ceva rezerve la care să apeleze în situaţiile în care se lovesc de dificultăţi financiare”, a declarat Andreea Vintilă, Senior Partner Mind the Gap.

31,6% dintre românii chestionaţi se aşteaptă să cheltuiască mai mult pe educaţia copiilor, dar şi pe servicii care au legătură cu sănătatea – 37,7%, îngrijorări reflectate şi de motivele pentru care oamenii decid să economisească, chiar dacă puterea de a face acest lucru este în scădere. “Am întâlnit situaţii în care oamenii, pentru că nu mai reuşesc să economisească propriii bani, folosesc produsele financiare de creditare ca o alternativă la depozite. Mai exact, fac credite de nevoi personale sau îşi iau carduri de credit pe care nu le utilizează, ci le ţin ca rezerve”, mai declară Andreea Vintilă.

Acelaşi studiu scoate la iveală principalele 10 griji care apasă pe umerii românilor: Creşterea inflaţiei / scăderea puterii de cumpărare – 82%; Probleme de sănătate – 79%; Corupţia clasei politice – 79%; Scăderea nivelului de trai – 79%; Situaţia sistemului public de sănătate -72%; Instabilitatea economică, fiscală, legislativă – 69%; Evoluţia ratei de schimb leu-euro – 68%; Impactul unei posibile crize economice mondiale – 66%; Situaţia sistemului public de educaţie – 63%; Pierderea locului de muncă – 56%.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.