17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Patronatele de turism solicită prelungirea vacanţei de vară cu o săptămână

Scris de Vera Pop, 01 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Anul şcolar ar putea începe pe 16 septembrie

Vacanţa de vară ar putea fi prelungită cu încă o săptămână, după ce patronatele de turism au solicitat acest lucru.

Ecaterina Andronescu a stabilit prin ordin de ministru ca anul şcolar să înceapă la 9 septembrie, însă premierul Viorica Dăncilă i-a cerut prelungească durata vacanţei până pe 16 septembrie.

Totuşi, ministrul Educaţiei nu este de acord cu această schimbare, pe motiv că ar afecta eficienţa actului didactic. Specialiţii au semnalat faptul că vacanţa de vară din România este cea mai lungă din Europa, iar acest lucru are un impact negativ asupra procesului de învăţare.

Discuţii legate de data la care începe anul şcolar 2019-2010 au apărut din momentul aprobării structurii anului şcolar. Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanţei şcolare de vară le va afecta afacerile şi i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanţa mare.

“Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi şi care voiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor”, le răspundea în luna mai 2019 Ecaterina Andronescu, lăsând loc încă de atunci unei răzgândiri. De precizat că structura anului şcolar 2019-2020 prevede şi cel mai scurt semestru I de până acum; vacanţa de iarnă a devenit vacanţă intersemestrială, iar începerea şcolii cu o săptămână mai târziu decât este stabilit acum diminuează şi mai mult primul semestru.

Ce spunea Ecaterina Andronescu în luna mai 2019, când hotelierii cereau acelaşi lucru: ca şcoala să înceapă pe 16 şi nu pe 9 septembrie.

“Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit (…) Este o valoare pe care o respect, profitul, şi respect şi pe cel care doreşte să obţină profit, pentru că pe profit plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la şcoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă“, a declarat în luna mai 2019 Ecaterina Andronescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.