Parchetul a ajuns la concluzia că pastorul penticostal Adrian Blaga şi-a omorât fiul apoi s-a sinucis

Scris de Stela Cădar, 12 martie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ancheta crimei din Aciua

Ancheta crimei din Aciua

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au stabilit că pastorul penticostal Adrian Blaga (39 ani) şi-a omorât fiul apoi s-a sinucis. Abominabila faptă a fost comisă în 6 august 2013, pe câmp, la aproximativ 3 km de satul Aciua, comuna Pomi.

În continuare vă prezentăm comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi, prin ordonanţa din 10.III.2014, în temeiul art. 315 alin.1 lit.b, rap. la art. 16 alin.1 lit.f şi b din Noul Cod de Procedură Penală, au dispus clasarea cauzei privind omorul sesizat la data de 6.VIII.2013, pe raza localităţii Aciua, comuna Pomi, jud. Satu Mare.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că B.A.T. a incendiat autoutilitara, folosind motorina cumpărată în acest scop. În timpul incendiului, acesta i-a aplicat minorului B.T. lovituri la nivelul capului şi gâtului cu ciocanul şi maceta, corpuri delicte identificate la faţa locului, lovituri care i-au cauzat moartea, după care, cu aceeaşi macetă şi-a provocat o leziune la nivelul gâtului, secţionându-şi vasele sangvine. În aceste împrejurări B.A.T. a inhalat importante cantităţi de fum şi monoxid de carbon, care i-au provocat moartea.

Conform raportului medico-legal, moartea acestuia survenea şi din cauza leziunii autoprovocate la nivelul gâtului.

Pe cele două cadavre nu au fost identificate urme de autoapărare.

Expertizarea genetică ADN a corpurilor delicte şi a altor obiecte ridicate de la faţa locului au pus în evidenţă profilul genetic aparţinând celor doi decedaţi şi nu alte profile.

Din analiza şi interpretarea tuturor probelor administrate, rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că, în cauză s-a comis infracţiunea de omor calificat, pe raza localităţii Aciua, jud. Satu Mare, în autoutilitară, la data de 6.VIII.2013, omor comis asupra minorului B.T. de către tatăl său, B.A.T., după care acesta s-a sinucis.

În cursul cercetărilor s-au exclus succesiv variantele privind omorul în scop de jaf sau interes material, omorul în scopul recuperării unor sume de bani sau omorul din răzbunare.”

Abonează-te acum Online!
 1. ioan a spus: 04 mai 2014, ora 12:56

  Au îngropat un dosar pentru a ascunde criminalii

  Concluzii şocante în cazul morţii pastorului din Bistriţa-Năsăud şi a fiului său de 9 ani. Procurorii au pus cap la cap toate datele şi au stabilit că pastorul şi-a ucis fiul, apoi s-a sinucis. Iniţial, s-a crezut că cei doi au fost ucişi şi incendiaţi. Pastorul şi fiul lui au fost descoperiţi morţi, în august, într-o dubă în judeţul Satu Mare. Maşina era incendiată, dar cei doi nu au ars. Pe corpul lor erau urme de violenţă, aşa că prima ipoteză a fost aceea a unui omor cu sânge rece. După câteva zile însă, ancheta a luat o nouă întorsătură. Ipoteza s-a schimbat: Bărbatul şi-ar fi ucis fiul, apoi s-a sinucis. Această variantă a fost confirmată de procurori după aproape jumătate de an de anchetă aşa că au şi pus în operă o minciună şi anume: Pastorul şi-a ucis copilul cu maceta, apoi, ca să-şi facă curaj să se sinucidă a băut o bere şi a fumat mai multe ţigări. Înainte însă a stropit totul cu benzină şi a dat foc dubei, informează România TV.

  Cum s-a petrecut totul în realitate de fapt

  Prin Dosarul nr. 115/P/2012, pe rolul DNA Structura Centrală şi pe urmă la S.T. Cluj, mai mulţi pastori protestanţi şi neoprotestanţi erau filaţi, dosarul vizând siguranţa naţională. Este unul din dosarele prin care DNA a încercat să pună capăt câtorva culte nerecunoscute ce figurează ca grupări religioase în România. Prin urmare şi Adrian Blaga era filat. Prin Ordonanţa din 2 August 2013, emisă de S.T. Cluj, s-a dispus urmărirea îndeaproape a pastorului.

  Conform anchetei desfăşurate de procurori, Adrian Blaga scosese bani din bancă. Potrivit unor surse BCR, este vorba de 215.000 Euro, mai sunt şi alţi bani din alte bănci. Pastorul obişnuia să procedeze aşa, tocmai pentru a nu da de bănuit că umblă cu atâţia bani. Însă era filat pas cu pas, iar ofiţerii de filaj ştiau exact sumele pe care acesta le deţinea asupra sa. În mod asemănător comisarii DNA au jefuit şi firma Europlan din Timişoara în 2008 când fără avocat din oficiu, fără să permită prezenţa altui avocat, au ridicat sume de bani de peste 800.000 Euro şi pe care i-au însuşit. Spre deosebire de acest caz, atunci nu l-au ucis pe pastorul patron al Europlan ci doar l-au bătut ( a se vedea hot. CEDO 44302/10). Modul de operare este identic: Pătrunderea Serviciului Teritorial Cluj peste serviciul Teritorial Timişoara fără act de delegare, în ultimul caz S.t. Cluj peste cel din Oradea, aceasta pentru că dosarul nr. 115/P/2012 a rămas spre soluţionare S.T. Cluj . Mai mult, Adrian Blaga nu fuma, nu a fumat niciodată, datele de la autopsie confirmă că nu existau reziduri de tutun ars, fumatul fiind păcat cardinal în cultul penticostal şi cel harismatic.

  Aceste aspecte coroborate cu urmele de lovituri de pe corpul pastorului, faptul că a fost urmărit evident indică fără nici un dubiu că procurorii acoperă un grup infracţional de criminali, unica justificare fiind apartenenţa din sistem.

  Acest editorial reprezintă opinia şi convingerea liber exprimată a redacţiei şi dăm explicaţii numai organelor judiciare din raza sediului MMO, repectiv Koln, Germania.

  SURSA – http://ziaruldebanat.ro/

 2. allexy a spus: 17 martie 2014, ora 12:31

  ………………

 3. ion dan a spus: 12 martie 2014, ora 13:00

  nu cred asa ceva………..
  procurori acoperă vinovaţi sau sunt incapabil de a stabili vinovaţi….
  de ce nu lăsaţi pe alţi sa stabilească cauza
  propun pe Pistruiatu

 4. ion a spus: 12 martie 2014, ora 12:59

  nu cred asa ceva………..
  procurori acoperă vinovaţi sau sunt incapabil de a stabili vinovaţi….
  de ce nu lăsaţi pe alţi sa stabilească cauza
  propun pe Pistruiatu

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517