Image 1
Image 2

Paste cu roşii şi busuioc

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingredinte:

paste melcişori
50 de grame de unt
3-4 linguriţe de ulei de măsline
6 roşii
busuioc uscat şi busuioc verde
piper alb şi piper negru
sare
parmezan

Mod de preparare:

Se fierb pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi se dau prin strecurătoare şi se lasă la scurs.

Roşiile se opăresc, iar apoi se vor decoji. Pentru realizarea sosului acestea trebue mărunţite ori pasate cu blenderul, până până când veţi obţine o pastă consistentă.

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă după care se adaugă pasta de roşii, piper şi sare. Amestecul se va lăsa la foc mic, până când se va obţine consistenţa unei ciulamale. La final, veţi presăra puţin busuioc verde şi veţi acoperi cu un capac.

Pastele  sub formă de melcişori mai trebuie puse într-o cratiţă cu untul topit, apoi se potrivesc cu sare. Li se mai adaugă sosul de roşii condimentat cu busuioc şi se servesc ornate cu frunzulite de busuioc verde.

Reţeta este pentru patru persoane şi se prepară în aproximativ 30 de minute. Este recomandată atât pentru zilele de post, cât şi pentru persoanele care nu doresc să facă exces de care, ori preferă s-o evite.

Recomandare

Pastele pot fi consumate chiar şi de către pesroanele care au grijă de siluetă. În acest caz, nu veţi lăsa pastele să fiarbă complet, ci doar trei minute, iar apoi vor fi lăsate în oală acoperite, pentru a se umfla de apă. (Aceasta este o recomandare a medicilor!) Nu vă faceţi probleme, pastele nu-şi vor pierde astfel forma sau gustul, ci doar se vor umfla de apă. Prin urmare, veţi consuma mai puţine calorii.

În ceea ce priveşte sosul de roşii condimentat cu busuioc, acesta nu reprezintă neaparat  un pericol pentru siluetă, ci mai degrabă parmezanul, dar se poate renunţa la el. Pastele vor fi la fel de gustoase.

Poftă mare!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coktail de cafea

Cocktail de cafea aromatizat

Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.