Paste cu roşii şi busuioc

Scris de Mirela Filimon, 08 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingredinte:

paste melcişori
50 de grame de unt
3-4 linguriţe de ulei de măsline
6 roşii
busuioc uscat şi busuioc verde
piper alb şi piper negru
sare
parmezan

Mod de preparare:

Se fierb pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi se dau prin strecurătoare şi se lasă la scurs.

Roşiile se opăresc, iar apoi se vor decoji. Pentru realizarea sosului acestea trebue mărunţite ori pasate cu blenderul, până până când veţi obţine o pastă consistentă.

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă după care se adaugă pasta de roşii, piper şi sare. Amestecul se va lăsa la foc mic, până când se va obţine consistenţa unei ciulamale. La final, veţi presăra puţin busuioc verde şi veţi acoperi cu un capac.

Pastele  sub formă de melcişori mai trebuie puse într-o cratiţă cu untul topit, apoi se potrivesc cu sare. Li se mai adaugă sosul de roşii condimentat cu busuioc şi se servesc ornate cu frunzulite de busuioc verde.

Reţeta este pentru patru persoane şi se prepară în aproximativ 30 de minute. Este recomandată atât pentru zilele de post, cât şi pentru persoanele care nu doresc să facă exces de care, ori preferă s-o evite.

Recomandare

Pastele pot fi consumate chiar şi de către pesroanele care au grijă de siluetă. În acest caz, nu veţi lăsa pastele să fiarbă complet, ci doar trei minute, iar apoi vor fi lăsate în oală acoperite, pentru a se umfla de apă. (Aceasta este o recomandare a medicilor!) Nu vă faceţi probleme, pastele nu-şi vor pierde astfel forma sau gustul, ci doar se vor umfla de apă. Prin urmare, veţi consuma mai puţine calorii.

În ceea ce priveşte sosul de roşii condimentat cu busuioc, acesta nu reprezintă neaparat  un pericol pentru siluetă, ci mai degrabă parmezanul, dar se poate renunţa la el. Pastele vor fi la fel de gustoase.

Poftă mare!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517